Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 26.08.2025 05:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine 2010-2011 - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 15.03.2011 23:19 

Sphinks kirjutas:
@Wello siis tõlgendasin su teksti natukene valesti.

@Umx ära iroonitse. Internetist on võimalik leida. Minu jutu point oli pigem see, et maksude ümberjagamisega ja proportsioonide muutmisega võib saavutada päris palju.

Kaspar

Eäpselt nii palju sinu vaate järgi, nagu kesikutest linnavõim tänasel päeval ?
Et siis minna tulumaksu kallale ?
Natukene selline, lapsik demagiigia, oleks poleks, saaks ei saaks ... Kas ei teki arvamust, et suht koht realistlik on juba saavutatud ja kütusehind maailma turgu arvestades EI TULE odavalt Eestisse ...
Vanaema tahan pensioni, teed tahavad kasvõi hädapärast remonti, töötud tahavad leivapalukest ja haiged ravi, tuletõrje tahab palka ja vahendeid, pätte ka nagu ei tahaks tänavale .. Ja selle kõik peaks maksma kinni 20% elanikkonnast oma tulumaksu, käibemaksu ja muude palgalt kooritavate maksudega või ?4Kui poliitiliseks tahad minna, siis oleks oodatud ka ettepanekud, mitte ainult kiun.

terv

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 09:52 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Tsiteeri:
Juhul kui Statoil extra kaart on hetkel …
… Pronkstasemel – tõstame selle järgmiseks 12 kuuks kõrgemale ehk Hõbetasemele;
… Hõbetasemel – tõstame selle järgmiseks 12 kuuks Kuldtasemele;
… Kuldtasemel – garanteerime kaardi kasutajale Kuldtaseme soodustuste kehtivuse järgmise 12 kuu jooksul;
Palju õnne Statoil! Kui mul on juba "aegade algusest" olnud kuldkaart, siis on see põhjusel, et ma NAGUNII tangin nii palju, et see kehtiks ka järgmised 12 kuud. St KÕIGE LOJAALSEMATELE klientidele on Statoili kingitus see, et langed samale tasemele hõbetasemega :kill . Kui kellelgi tekib küsimus, et miks langed, hoopis teised tõusevad - ikka kliendid maksavad selle kinni, eriti aga kuldtaseme kliendid. Nüüd on 3 taseme asemel lihtsalt 2, kuna firma oma kasumist nagunii ei loobu, siis reaaalselt tuleb saada sama raha kätte 2 taseme kaudu, st sisuliselt ei võida ju keegi ja kõige rohkem kaotavad just kõige suuremad tankijad. Hea meelega tahaks öelda, et täna lõppes minu lojaalsus Statoilile, aga tegelikult lõppes see juba ammu - iga kord üle piiri tulles on auto kankusid täis (enda jaoks), kütus on vaid natuke odavam, kuid auto kvaliteetsema kütusega ökonoomsem - liitrihinda ümberarvestatult on rahaline võit oluliselt suurem kui need sentidega hinnamängud kütuseturu päevapoliitikas. Mõttetud rehepapid, tõmmake omale vesi peale :kill

Huvitav koduleht ja SMS pole 1:1 vastavuses. Koduleht ütleb, et kuldtase veel 12 kuud, samas SMS, et kungime kuldtaseme veel aastaks. Mina sain oma kuldtaseme alles millalgi suvel või sügisel, seega ma SMSi järgi eeldaks siiski, et ma peaksin kuldklient olema ju 2012 suve/sügiseni. Peab vist SMSi alles hoidma ja siis aasta pärast neid sõimama hakkama.
Samas natuke võib ka vastu vaielda, mina sain oma kuldtaseme Swedbank kuldkliendiks olemise tõttu, Statoilist tankisin muidu väga harva, sest ei viitsi seal hamburgerijärjekorras seista. See aasta vist pole üldse Statist tankinud, sest teinekord Nestel teatud automaatides on hind Stati soodustuseta ka odavam (kanali lõpp, Linnu/sõpaka rist jne). Öko dislaga ja suht väikse läbisõiduga pole just eriti tihti tanklasse :). Ehk siis kuna mina olen saanud kuldtaseme tasuta, siis mina järgmiseks aastaks teda enam kindlasti ei saaks. Seega mina olen siiski võitja, mitte kaotaja. Eks neid ole muude kampaaniate käigus ka välja jagatud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 12:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Sphinks kirjutas:
@Umx ära iroonitse. Internetist on võimalik leida. Minu jutu point oli pigem see, et maksude ümberjagamisega ja proportsioonide muutmisega võib saavutada päris palju.

Kaspar

Sphinks, ma püüangi mitte iroonitseda, aga oma väidetele võiks ju mingi näite varal tõestuse juurde lisada. Muidu jääbki ainult ajalehepealkirjadest kuuldud tõdede loopimine. Ma ei ütle, et Sa asju ei tea, ma lihtsalt tahan ise kah teada (ja eeldatavasti pole üksi siin), mis mujal teistmoodi on ja miks see parem/halvem on.

P.S. Kunagi oli Sõpruse pst ja Vilde tee ristis mingi kasiino, kus baarmen eitas holokausti ja oli muidu suht nats, parim tõestus oma väidetele oligi tal "Internetis on ju nii kirjas, loe ise".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 18:14 
Kasutaja avatar

Sphinks kirjutas:
Palju oleks õpetuseks võtta naabermaadelt ning riikidelt (loe: heaoluriikidelt nagu soome rootsi või taani jne), kuidas neil on jagatud rahad riigis. Proportsioonid on hoopis teised ning ning igal pool pole ka astmelist tulumaksu, nagu on Soomes. Tihti nähakse ainult suuri palku jne...

Natuke inffi Taani kohta, niipalju kui ma tean.
miinimum tunnipalk ca 100 DKK - 220 EEK - 13,5 EUR
maksudeks läheb brutopalgast ca 40-50%
Hetkel vaatan suvalise tankla posti otsas olevaid kütusehindasid:
bensiin 95 11.94 DKK - 26.19 EEK - 1.6008 EUR
diisel 10.85 DKK - 23.80 EEK - 1.4547 EUR

Lisaks veel sellise huvitava fakti, et uue auto ostmisel Taanis lisatakse auto hinnale automaks, mis on 180% auto hinnast.

Positiivse küljena saab selle raha eest kasutada hunnikut tasuta kiirteid, praktiliselt iga külatee on asfaltkattega ja sotsiaalhüved on päris magusad. Toidupoes maksavad asjad laias laastus samapalju kui Eestis. Tänan tähelepanu eest :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 18:47 
Kasutaja avatar

Ega ma ei üritanudki midagi tõestada, lihtsalt andsin infot kuidas on olukord/hinnad väidetavas heaoluriigis. Ausaltöeldes ma ei teagi, mis Eestis kütus maksab...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 22:21 
Kasutaja avatar

Ufonaut21 kirjutas:
Ma olen ka kade, et saan Hepas praegu Eesti rahas 1eek ja 10 senti odavamalt kütet, kui Statikas, tahaks ikka rohkem maksta :D Ma küll Statis tankides ennast rikkamana ei tundunud, kui need kes hepas tankisid. Lihtsalt enne sai sooduskaardiga ainult 10senti kallimalt kütet, kui näiteks hepas ja tankla jäi teepeale, aga nüüd müüb Hepa juba tohutu vahega kütet ja pean sõitma 100m rohkem tanklani. Iga paagiga tuleb juba 50Eeku vahelt :hail Pealegi teatud tanklas polnud enne järjekordi, aga nüüd pea alati 5 autot rivis. Pole ka imes, sest ainult loll tahab rohkem maksta, või aitab Statikas tankimine mõnel ennast rikkana tunda?
b

Hepa tankla kütus on täielik solk. Kütuste vahe on meeletu. See ei ole mingi saunas kuuldud jutt, vaid enda kogemused, sõprade kogemused jne. See, mida sa säästad korraks tankides, selle sa kaotad sõites (saab vähem sõita) ja autot remontides.
Ma lihtsalt ei mõista, kuidas Hepa oma kontrollid kõik läbi saab.

----

Ma ise elan sellises kandis, et pmst ainuke korralikuma kütuse tankimise koht on Statoil, seega võtan sealt. Kuid kui on ikka teisi sõite natuke, siis olen alati mujalt võtnud. Nt suht tihti viimasel ajal Viljandi mnt äärest Alexelast, kaart olemas, natuke soodsam hind ja kütuse vahest pole ka aru saanud.

Sain ka selle stati smsi ja hakkasin ise mõtlema, et äkki hakkavad kartma või on näinud juba kütuse ostu vähenemist Statoilist ning nüüd üritavad kliente taseme tõstmisega tagasi meelitada. Aa noh samas ei tea ka, see lihtsalt mu väike mõte. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2011 23:17 

wtf_ kirjutas:
Ufonaut21 kirjutas:
Ma olen ka kade, et saan Hepas praegu Eesti rahas 1eek ja 10 senti odavamalt kütet, kui Statikas, tahaks ikka rohkem maksta :D Ma küll Statis tankides ennast rikkamana ei tundunud, kui need kes hepas tankisid. Lihtsalt enne sai sooduskaardiga ainult 10senti kallimalt kütet, kui näiteks hepas ja tankla jäi teepeale, aga nüüd müüb Hepa juba tohutu vahega kütet ja pean sõitma 100m rohkem tanklani. Iga paagiga tuleb juba 50Eeku vahelt :hail Pealegi teatud tanklas polnud enne järjekordi, aga nüüd pea alati 5 autot rivis. Pole ka imes, sest ainult loll tahab rohkem maksta, või aitab Statikas tankimine mõnel ennast rikkana tunda?
b

Hepa tankla kütus on täielik solk. Kütuste vahe on meeletu. See ei ole mingi saunas kuuldud jutt, vaid enda kogemused, sõprade kogemused jne. See, mida sa säästad korraks tankides, selle sa kaotad sõites (saab vähem sõita) ja autot remontides.
Ma lihtsalt ei mõista, kuidas Hepa oma kontrollid kõik läbi saab. Käima läks ka -27 kraadiga poolest pöördest. Nii, et ma väidan vastupidist.

----

Ma ise elan sellises kandis, et pmst ainuke korralikuma kütuse tankimise koht on Statoil, seega võtan sealt. Kuid kui on ikka teisi sõite natuke, siis olen alati mujalt võtnud. Nt suht tihti viimasel ajal Viljandi mnt äärest Alexelast, kaart olemas, natuke soodsam hind ja kütuse vahest pole ka aru saanud.

Sain ka selle stati smsi ja hakkasin ise mõtlema, et äkki hakkavad kartma või on näinud juba kütuse ostu vähenemist Statoilist ning nüüd üritavad kliente taseme tõstmisega tagasi meelitada. Aa noh samas ei tea ka, see lihtsalt mu väike mõte. :D

Ei tea, pole kordagi probleeme olnud ja seier langeb sama kiiresti, kui statist võetud kütusega. Mul isa ja mitmed tuttavad tangivad hepas, pole neilgi kordagi probleeme olnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 02:32 
Kasutaja avatar

Lihtsalt mõne mehe auto on hullem kui mõni eit!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 15:08 
Kasutaja avatar

Täpselt nii, tangin seal kus tahan. Mitte ei pea ennem tanklasse minekut autot silitama, et kullakene. Ära peale tankimist palun köhima hakka. Olen tankinud siin Pärnus pea kõigist tanklatest. Statoil,Alexela,Lukoil,Neste,Diisel24 ja no peale hinna küll mingit vahet ei ole. Seega mis ma sinna statoili kooberdan kui ma sõidan kodunt ca. kilomeetri ja tangin Diisel24´s kütust tunduvalt odavamalt.

Kuna see Compact on siin foorumis paljudel erektsiooni tekitanud, siis pean tõdema et olemas on ka teine auto. Seega pole mõtet igas teema seda putukat esile tuua. Kui ei tea täpselt mis isendist jutt käib. Kütusepuhul käis jutt siis tõepoolest Compactist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 16:38 

Sphinks kirjutas:
No Hr. Wello ei ole vist eriti taibukas inimene. Pigem tuleks vaadata asju suuremas plaanis. Niigi on Eestis maksukoormus kõike suuremate seas terves Euroopas. Kütuseaktsiisist pole mõtet rääkidagi.

Huvitav väide, milliste andmete järgi maksukoormus kõige suuremate seas on?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_of_Europe

Tulumaks on tsiviliseeritud riikide osas oluliselt madalam Ungaris, Tšehhis ja Slovakkias. Ma arvan, et te keegi ei taha tegelt Makedoonias elada, püss padja all, seega ma neid ei loeks kultuuriliselt Euroopaks. Käibemaksu osas on Eesti suht keskmine, kui Savisaare 1% veel otsa visata siis maandubki täpselt keskele.

Kütuseaktsiisid: http://www.energy.eu/Fuel-excise-tax-EU.htm. Eestist madalam aktsiis on Poolas, Rumeenias ja Küprosel. Pole ka nagu mingi tipptase pehmelt öeldes.

Ma tean, et nüüd kohe tahab tulla vastus et "vaata palkasid", aga kui su palk on 4x väiksem kui näiteks Soomes ja mõlemad riigid küsivad 20% mingit maksu, siis sa maksad 4 korda vähem maksu kui soomlane. Ehk siis väiksema palgaga riikides on maksukoormus absoluutnumbrites väiksem ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 17:10 
Kasutaja avatar

Siin foorumis selliste asjadega vaidlemine on nagu paraolümpia, juhul kui võidadki oled ikkagi väärakas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 17:26 

Eks ma pean selle teadmisega nüüd elama :)

Tuligi selle jutu peale Statoili kohvi isu. Lähen vaatan, äkki on paak ka tühjaks saanud, siis saab selle ka täis lasta ühtlasi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 20:40 
Kasutaja avatar

Jajah.. kabanussi saab ka veel. Muigama ajas see viimane post, et kas tõesti sa pole kursis et mis su masina paagis hetkeseis on. Ma üldjuhul nagu tean koguaeg ära on ta täis või tühi aga sellist olukorda kus ma pean minema ja vaatama et äkki on paak tühjaks saand siis pole ette tulnud. Või elad sa kusagil Ida´s kus voolikutega Sergeid aeg-ajalt su paagi sisu omale himustavad ning sellest tulenevalt ka sinu teadmatus kütusekogu suhtes paagis?

** Eks see viimane post jälle selline kõvatamise värk oli. **
*** Minule statoil meeldib väga! WC-d on puhtad ja jumalast kaiff on oma põis just selle ettevõtte peldikus kortsu lasta 8) ***

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 21:46 
Kasutaja avatar

Saage palun aru, et ainult Eesti riigi poolne aktsiisi alandamine põhimõtteliselt ei alanda tarbija jaoks kütuse hinda vaid suurendab vaid kütusemüüjate kasumit. Kahjuks sellise toote hind ei saa meil veel pikka aega olema palganumbriga samas proportsioonis nagu Soomes/Rootsis/Taanis jne.

Sphinks kirjutas:
No Hr. Wello ei ole vist eriti taibukas inimene. Pigem tuleks vaadata asju suuremas plaanis. Niigi on Eestis maksukoormus kõike suuremate seas terves Euroopas. Kütuseaktsiisist pole mõtet rääkidagi.

Hr. Sphinksi taibukus küll selle postiga kuskilt välja ei paista :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2011 22:26 

andres393 kirjutas:
Muigama ajas see viimane post, et kas tõesti sa pole kursis et mis su masina paagis hetkeseis on.

Ja noh see on muidugi šokeeriv ignorantsus, aga ma ei tea näiteks ka mis seis mu külmkapis on ilma vaatamata :) Samuti seda, palju telefoni akus voolu on või mitu paari puhtaid alukaid kapis on. Kui tuluke põlema läheb, külmkapp tühjaks saab, telefon 20% left ette viskab või eelviimase paari ära võtan, siis tangin/ostlen/laen/pesen.

See on see mingi heaoluühiskonna haigus et kui enam pole nagu vaenlast ja reaalseid probleeme, nagu vanasti oli Vene võim ja üleüldine defitsiit, siis inimesed mõtlevad endale uusi probleeme, vaenlaseid ja väljakutseid välja.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis