stern100 kirjutas:
Libedasõidu kohta... olen ise hetkel kohe 19 saamas ning load on käes olnud 10 kuud vist. Autoga olen sõitnud nii 5 aastat juba vähemalt. Jäärada on nühitud vist juba vähemalt 3 aastat. Praegu ka võtan pidevalt osa jäärajavõistlustest, käin rahvasprintidel ja rahvarallidel, kuid ikka pean selle kuradi 80 euri maksma ja mingi nässaka libedasõidu tegema, esiveolisega veel, nonah..ui...
Kuidas Sa seda 80 euri maksmisest vältimist seaduslikult ette kujutaks? Et seaduses oleks kirjas et "kui juht suudab tõestada, et ta on vähemalt 3 aastat enne juhiloa saamist regulaarselt ilma lubadeta ringi sõitnud või näitab ette vähemalt kolm auhinnalist kohta külajäärajavõistlustelt, siis talt libedasõidukoolituse läbimist ei nõuta"?
Mul on load 96ndast aastast, enne seda sõitsin jupp aega ilma lubadeta ka. Miski 5 aastat tagasi läbisin alarmsõidukijuhi koolituse, selle koosseisus oli muu hulgas ka mingi hulk seda libedarada. Ei saa küll öelda, et see päris 100% ulatuses mööda külgi maha jooksnud oleks - see, kui Sa ise käid kusagil nühkimas ja see, kui guru istub kõrval ja ütleb Sulle, mida Sa valesti teed, on ikka üpris erinevad asjad.