Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 26.08.2025 19:27

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 25.11.2011 23:53 
Kasutaja avatar

TREMAN kirjutas:
Viimati kui vaatasin oli Rohtaas veel kapral? :D

Tundub, et sa ei ole temaga kokku puutunud. Muidu oli muhe vend, aga kohati kasvas ikka puhta koloneliks. Ja mitte ainult reameeste-kapralite seas. Aga halva sõnaga ei meenuta. :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2011 14:15 
Kasutaja avatar

Jaaa paldiski :D mm olid ajad :D ma sain ka tunda StaKo ehk JuTeKo mõnusid :D Kolmapäeval käisin just müttamas paldiski metsavahel ja tuletasin aegu meelde :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2011 16:45 

Token kirjutas:
Käisin juuli 2010-mai 2011. Kuperjanovis Jalaväe kompaniis jaoülemana. Asi meeldib ja timmin rõõmsalt elukutselisena edasi!

Kuidas sellise elukutsega on, toob leiva ilusti lauale?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2011 19:12 

Kuldar. kirjutas:
Token kirjutas:
Käisin juuli 2010-mai 2011. Kuperjanovis Jalaväe kompaniis jaoülemana. Asi meeldib ja timmin rõõmsalt elukutselisena edasi!

Kaadrikaitseväelaste palgatasemed on avalikud. Natuke otsimist ja kindlasti leiad

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2011 00:14 

Mph kirjutas:
Kuldar. kirjutas:
Token kirjutas:

Kaadrikaitseväelaste palgatasemed on avalikud. Natuke otsimist ja kindlasti leiad

Ütleme nii, et Soomes ehitajana teenib kindlasti kordades rohkem. See on elukutse, mille ma olen valinud ning teen seda tööd mõnuga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.11.2011 10:40 
Kasutaja avatar

Neli päeva veel ja reserv, üldine arvamus on ja jääb, et kogu see käimine ja asi on täiesti mõttetu ja nõrgemate isiksuste jaoks alandav ja ebameeldiv, ise olen suutnud niivõrd palju ennast "kehtestada", et kaader / nooremallohvitserid pole minupeale hammast ihunud ja kõik olen ilusti ära teinud, nüüd jällegi hea meel, et saab koju perekonna juurde ning ilusti viiendast tööle tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2011 20:18 
Kasutaja avatar

12 päeva pärast sbk läbi..polegi niihull kui algul arvasin..jalavägi võru kupis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.12.2011 21:21 

DCshoes kirjutas:
12 päeva pärast sbk läbi..polegi niihull kui algul arvasin..jalavägi võru kupis

eks viimasel nädalal saate väikese rännaku teha, aga et sõjavägi nii hull ei paistaks, kui need virisejad räägivad, selleks peab lihtsalt rõõmu tundma sellest mis seal juurde õpib ja mis oskuseid omandada saab - lisaks hea füüsiline vorm väiksemagi pingutuse korral - ja selle kõige eest saab raha ka veel :D tasuta elamine ja söök ning palk - mina olin igaljuhul rahul :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 11:06 
Kasutaja avatar

ja ongi SBK läbi. ei ole päris "lebo", aga pole nii hull. kõik sõltub sellest kes on jaoulemad. aga nii kui nii saate huvitavat ülesannet. :D

kes mõtleb et "life is bull shit" või lihtsalt on igav siis aga palun, kaitsevägi ootab teid. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 19:52 
Kasutaja avatar

palju tapale suurtükki autojuhte võetakse? endal järg suvi sinna
keegi rääkis siin D-st..mis alusel neid antakse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 23:47 

Lõppastme koolituse saab teha ainult autojuht? Mul saab ajateenistuse ajal roheline leht läbi, samas on natuke muud huvid, kui minna autojuhiks, samas väest tulles kehtetute lubadega pole ka midagi peale hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2011 23:58 

Aga tee siis kohe?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2011 08:58 
Kasutaja avatar

Logistakas saa päris load, seega peale sõda tuimalt rekkameheks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2011 22:42 

Keegi siit foorumi külastajatest 9.jaanuar vahipataljoni ka?
Ehk oskab foorumi liikmetest keegi kes käinud vahis rääkida, et milline seal olukord on?

Viimati muutis Toonakas, 12.12.2011 23:45, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2011 23:29 
Kasutaja avatar

Toonakas kirjutas:
Keegi siit foorumi külastajatest 9.jaanuar vahipataljoni ka?
Ehk oskab foorumi liikmetest keegi kes käinud vahis, et milline seal olukord on?

Minumeelest polnud seal häda midagi. SBK ajal oli tegevust ikka küllaga. Kuigi tõsi ta on, et mõnikord ikka mingi asja ootamine võttis terve igavikku ja vahepeal olid süsteemid paigast ära. Peale SBK-d läks küll selles suhtes seal lebomaks, nusperdati küll mõnikord ja toodeti lampi mingeid teemasid. Samuti tühja passimisi tuli ette ikka korduvalt. Hoiad madalamat profiili ja saab väga hästi seal hakkama. Tuleb ise huvitavaks teha endale see teenistuses olev aeg! Kaader on nagu on- leidub ehtsaid m###e ja on väga normaalseid ka. Pannakse ikka päris palju wc-id, duśśiruume jne. koristama, kui parajasti pole midagi teha ning korrapidaja/päevnik näeb, et niisama toas passid-paneb koristama. Seega on koristaja tunnistus käes ka!
Veel õppustest rääkides, siis tegevusi mõeldakse päris tihti välja-laskelaagrid,väljaõpped väljaspool pat.-i (Kloogal, Männikul, Järve metsas jms.), mis on positiivne ja huvitav. Peab vahipat.-i minekuga seda veel arvestama, et tseremooniad on seal tähtsal kohal ning toimkond.Tseremooniatel käimine on üpriski omamoodi ja lahe-midagi hoopis teistsugust. Toimkond aga viskab tõsiselt kopa ette ning häiregrupp ka. Ise oli au käia Kadriorus postil seismas teenistuse jooksul ca. 23 korda ja tseremooniatel ca. 11 korda. Mina omandasin sõjaväepolitsei eriala väljaõppe-tuhat korda etem jalaväest! Autodega sõitmised igalpool, erinevate relvade väljaõpe ja kasutamine (galil, usp, benelli)+palju muid.
Lõpetuseks, et kord on nagu ta on seal vahis-pole küll kiitmist väärt, kuid pead ei tohi norgu lasta, siis on täiesti inimlik seal olla. Teenistuse ajal mõtled küll, et kaua veel see jama kestab. Reservi saades ja paari kuu möödudes mõtled, et kurja oli päris normull aeg ja hakkad meenutama eredamaid momente. Suhteliselt lebo on vahis! Ja linnalubadega pole ka mingit takistust väga. Lolli ei mängi ja niisama ei uima, siis linnaloale saab probleemideta. Mine aga!

Keegi võiks veel lisada enda arvamuse. Loeks isegi heameelega.

Patrick.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis