kelu kirjutas:
Sain aru, et oled kõva n*kumees. Siis on küll 2-toaline teema. Üks on magamistuba, elutoas jood niisama sõpradega. Ma ise ei ole finantsinimene, aga see "ajutine" 1-e toaline uude majja tundub küll kahtlase väärtusega. 1-e toaline panelkas Mustamäel maksab alla 50k ~30m2 ja uues majas 70+k.
M2 hind kuni 600€ kallim. Ja see on kokkuvõtes 40% kallim, mitte "umbes 20" nagu siin puusalt pannakse. Kui sa oled 40+ vanatüdruk siis võib-olla on pointi uues majas 1 toaline ära võtta ja seal korteris lõpuks oma kasside vahel surra, aga noorel vempsil pigem on see pärast nagu veskikivi kaelas.
Ei olnud puusalt lastud numbrid ning ma rääkisin 2 toalistest ja võrdlesin renoveeritud kortereid uutega, mitte selliseid, millel on vannituba a'la 2000 aastal uuesti plaaditud, uus sitapott ja värvitud vann.
Remondi läbinud kahetoaliste hinnad algasid 60-65k vahel ja sellises hinnaklassis oli valik niigi nigel. Odavamatel oli alati mingi konks või läksid päevade, kui mitte tundidega ära. Oma korteri ostsin 75k eest, noh kokkuvõttes käisin välja 80k, sest soovisin ratast, tööriistu ja muud kola panipaigas hoida mitte trepikojas või korteris sees ning ühtlasi soovisin ka kindlalt parkimiskohta katuseall. Nende paneelikate puhul ei ole üldjuhul sul kindlat parkimiskohta ega ka panipaika.
Ühes äärmuses võib võrrelda korteri hinnavahesid 65k vs 75k, siis tuleb vahe 15,4%. teises äärmuses 60k vs 80k tuleb vahe 33,3%. Üldistatult tulebki vahe "umbes 20%".
Pooldan ka arvamust, et vähemalt 2 toaline võtta, kui plaan pikemaks ajaks.
Maaklerid uusarendustel hinda niisama väga alla ei tee, kuna parasjagu nõudlust justkui oleks, samas küsija suu pihta ei lööda. Ise soovitan silma peal hoida igast kliendipäevadel ja nö. kinnisvara firma sooduspakkumistel. Mina säästsin niimoodi 5k.
Ja miks üldse peaksid korterit müüma siis kui turg maas ja kõva häving oleks? Kui ise sees ei ela, paned üüri ja ootad kuni turg kogub end.