Olude sunnil tuli muretseda endale tahvelarvuti. Hinnaklassiks olin seadnud endale kõrgema, kuna odavamad tahvlid ei kannata minu äranägemise järgi kriitikat. Ning teadupärast head ja odavat koos ei saa.
Valituks osutus Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition

Enne ostu süvenesin enda vajadustesse ning turul pakutavasse - leidsin, et nö pliiatsiga variant on sobivam, kuna võimaldab just märkmeid teha käigu pealt. Lisaks on ülimugav kasutada täpset pliiatsiotsa, kui sardellsõrmi, mis pahtihti teevad ebamääraseid ning -vajalikke vajutusi, seda siis liikudes menüüdes ku ka kirjutades. Kuna ma rändan rohkem kui kevadine pääsuke tööga seoses ning pean olema võimeline hakkama saama kergema dokumenditöötlusega, siis Note'ga kaasas olev pliiats on suureks abiks.
Järgmisena toon välja punktid, mis on tähtsuselt ühel pulgal minu jaoks - multitasking ja ekraan.
Note 10.1 2014 ei ole küll kõige huippuma protsessoriga varustatud, kuid siiski piisavaga, et tagada kiirus ja lag'i-vaba kasutamine mitme app'i puhul korraga. Oma roll on sellel kõigel muidugi 3GB RAM-l. Pole just väga palju selliseid isendeid turul.
https://db.tt/IRG5xavCEkraan on Samsungi pillidel, loeme siia ka nutitelefonid, ikka kuradi hea. Et Alar oma iPhone6 ostu kahetsema ei peaks hakkama ega krokodillipisaraid valama , siis apple ekraan on võrdväärne täiesti - selle fakti kinnituseks käis mu käest läbi iPad Air. Note'i resolutsioon on imevähe suurem - 2560x1600. Muidugi pikslite arv ei ole teatud maalt enam tegelikkuses argument, kuna inimsilm vahet ei tee.
Aku kestab piltlikult öeldes kaks korda rohkem kui üks nutitelefon - eeldusel, et nutitelefoni paned iga õhtu laadima. Kokkuvõtvalt siis kaks päeva minimaalselt (teise päeva hiljaõhtul olen orienteeruvalt 2-8% juures laadima pannud ehk et potensiaali veel edasigi kestmaks). Minu kasutus on üpriski tihe, kuna asendab mul see juba nii arvutit kui ka kohati telefoni. Ekraaniheledus 75%, wifi 24h, lugematu arv klikke interneti avarustes koos videotega ning ka juurde muidugi meili- ja office'i majandus. GPS'i kasutan paar korda päevas vähemalt samuti.
Mälu on minu isendil küll vähe - 16GB (täitub tundidega, hoiatan), kuid sõber ebay pani 64-se mälukaardi mulle juba teele ning mured peaks lahendatud olema.
Kaamera teeb isegi oma 8 megapiksliga rahuldavaid pilte. Manuaalsed kruttimised ja erinevad seaded juurde panna, saab teadlik pildistaja väga kvaliteetse pildi. LED-flash leiab muidugi ka taskulambina kasutust vajadusel.
Koostekvaliteet rahuldav, üle keskmise isegi nagu viimasel ajal see Samsungil on läinud (võtame võrdlusmomendi näiteks nutitelefoni Galaxy Alpha-ga). Alumiiniumraam ja nahkne tagakaas on viisakad, ei midagi tippkvaliteedi lähedast muidugi.
Kokkuvõtteks julgen soovitada - odavam kui apple, mis on üldse minu silmis ülemakstud, lisaks ka odavam kui Sony ekvivalent Z2 sarnase konfiguratsiooniga.