Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.02.2026 03:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 347  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mobiiltelefonide arutelu
PostitusPostitatud: 11.12.2013 23:38 

Aular kirjutas:
Kellegil nende nuti kelladega ka kogemusi juba on?
Soomes näppisin giganttis seda samsungi oma.
Kaamera on täiesti mõttetu seal küljes. Soft oli veits läägine ja puutepaneel ei jätnud ka kõige paremat muljet.
Sony oma seal veel polnud , aga arvatavasti see parem. Kuna puuduvad m*nnipikendused , nagu nt kaamera ja osad mõttetud funktsioonid.

Mul juba ligi rohkem kui kuu aega Sony oma kasutuses ning arvestades, et igapäevasel muidu telefon annab igast notificationeid teada, siis on hea, et ei pea iga mõtetu update pärast telefoni välja võtma taskust, vaid saan asjalike asjade jaoks selle taskust välja võtta. Samuti kasutan ise kalendrit ja muid funktsioone igapäevaselt, seega minu jaoks on see väga kasulik. St. eks tänapäeval veel nutikellad oma hinda ära ei põhjenda, kuid arvestades, et päris kena näeb välja ning toimib siis ka ju aksesuaarina, siis oli väärt ost.
Kui Tallinnas näha tahad, siis võta privas ühendust, asun TTÜ kandis :)

Fb.com/WROMD
Fb.com/EltonLauringMusic

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 04:34 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Hetkel kasutanud ca poolteist aastat samsungi S2'te, nüüd laenasin sõbralt 4S. Elame-näeme kas äkki vaimustun ka iphonest, või jään ikkagi androidi peale. :D

Nii, iphone'i nüüd põgusalt kasutanud ja kirjutan muljetest. Miks? Kuna Alar siin pikalt proovis androidi telefone, tulles iphone pealt, siis nüüd toon välja ka vastupidise võrdluse. A ja no saag on ka vaja käima tõmmata, pole juba ilmselt nädala olnud siin ios vs android vaidlust. :D

Kõigepealt. Iphone on muidugi väga sujuv ja kiire, selles pole absoluutselt kahtlust, kuid ka mitte täiesti ideaalne. Ka iphonel märkab jõudluse languseid, aga kindlasti mitte häirival tasemel.

Apple id tegemine on ajuvaba. Miks on mul vaja sisestada krediitkaardi andmeid, kui mul ei ole plaanis mitte ühtegi asja osta? Eriti keeruliseks muudab selle asjaolu, et mul pole krediitkaarti. Õnneks kerge googeldamise järel sain teada, et kui apple id'd ei ole ja app storest mõnda tasuta asja tirima hakata, siis sealtkaudu apple id'd tehes saab ka ilma krediitkaardita teha. Kriis välditud. Lähme edasi. :D

Häirib mind veidi ka see, et mingi x aja järel tuleb uuesti sisestada apple id parool. Lisaks tuleb seda teha vist igas programmis mis seda kasutab. Samas on selle näol vist tegu turvalahendusega, kuna by default peaks suur enamus kontodest olema siiski krediitkaardiga ja hoiab ära kogemata või laste tehtud oste, niiet lepime ka sellega. Võibolla saab ümber ka seadistada, ei ole nii peenelt uurinud.

Klaviatuur oli algul üsna harjumatu, kuna tähed on alati suured, vahet pole kas shift on peal või ei. Samuti ei ole klaviatuuril täpitähti välja toodud, vaid peab tähte all hoidma. Eesti ja uk klaveri peamised vahed seisnevad üleüldse vaid selles, et space on asendatud tühikuga ja täpitähed on tähti all hoides algusele lähemale toodud. Ei ole vist ka mingit 3rd party klaviatuuri installimise võimalust? Äkki ios7's on juba olemas.

Tahtsin ka telefoni resettida, kuna see telefon läheb varsti müügiks ja paluti ühtlasi see ära teha. Asusin siis menüüst selle kallale ning tulemus oli see, et too keerlev rõngas jääbki ette (proovitud 8h ootamise näol), millest pääseb vaid home button + poweri nupu all hoidmisega. Telefon jääb siiski resettimata. Googeldades oli teisigi inimesi selle probleemiga. Kui nüüd paranoiliseks minna, siis võiks ju arvata, et tegu on ios7 peale mineku sundimisega, kuna ka itunesist ei saa teha restore ilma uuendamata. :D Igaljuhul tõmban nüüd ios7't.

iTunesist rääkides - kordades parem kui näiteks samsungi kies. Kies on lihtsalt kohutav bloatware ja seda ei soovita vaenlasele ka. Telefoni backupimiseks tuleb otsida netist mis selleks kõige paremini sobib. Õnneks sobivad enamus asjad, kuna ükski asi ei ole nii õudne kui kies. :D iTunesis on asi aga väga lihtsaks ja mugavaks tehtud.

Kahjuks on minu jaoks ekraan natuke väike ja arvan, et ega ka 5s seda olukorda pikema ekraaniga väga muuda. Tahakski just, et laiem oleks, kuna kahe käega trükkides on natuke harjumatu, kui just landscapes ei trüki. Samas on see harjumise asi, niiet ei ole otseselt miinus.

Tänapäeva nutimaailmas muidugi ei paku ilmselt kellelegi probleemi kasutada inglise keelset telefoni - ka s2 on mul inglise keelne - samas on ilmselt olemas inimesi kes eesti keelt tahaksid.

Kui nüüd asi kokku võtta, siis ei ole muidugi tegu halva telefoniga, samas ka mitte piisavalt heaga, et sundida usku muutma. Tavakasutajale on androidi ning ios'i funktsionaalsus sisuliselt sama ning ios jääb isegi teps peale. Kõik rakendused toimivad ilusti ja kiiresti ning telefon näeb ilus ja kvaliteetne välja - ühesõnaga kasutusmugavus on hea ja üsnagi läbimõeldud ning kui hind on sobiv, siis miks mitte. Mina aga jään jätkuvalt arvamusele, et hinna ja funktsionaalsuse suhe edasijõudnud kasutajale on madalam kui suvalisel androidi tippmudelil. See osa ei kuulu vaidlemisele ning seda peaasjalikult seetõttu, et kuna ma olen IT tudeng, siis minu jaoks on telefoni süvitsi näppimine ning modimine pool asja võlust. Iphonega on see rohkem piiratud ning jailbreakimise tagajärjel on vist brickimise võimalus ka tunduvalt suurem. Androidil on aga niivõrd suur edasijõudnud kasutajate baas ning avatud lähtekood, et sellised asjad on sisuliselt välistatud. Mingid eksperimentaalsed asjad on jah olemas, millega on brickimise võimalus olemas. Ka see osa ei kuulu vaidlemisele teemal "naher on sul vaja mingit telefoni modida" - vot on, meeldib, huvitav on. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 08:01 

Mis iphone see on, millel alati suured tähed on ja ä tähte pole? Iphonedest olnud 2g, 4, 4s ja nüüd 5s aga alati on täpitähed olemas olnud. Selle jaoks on see "world" nupp, millest saad layouti muuta. Apple ID parooli vastu on väga heaks lahenduseks 5s sõrmejälje lugeja. Muudab selle asja palju mugavamaks, samamoodi App Storest asjade laadimisel kasutad sõrmejälje lugejat.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 09:54 

MDB kirjutas:
Xen0n kirjutas:
eclipse kirjutas:
Xen0n kirjutas:
Plaanis üks Nokia Asha 303 kinkida jõuludeks preilile. Oskab keegi sellest jumpstükist miskit rääkida?

Kõik kena, kui näpud nuudli jämedused.

Just sellist telefoni tahetaksegi millegipärast, millel 101000 nuppu on.

Kahel naistuttaval on mingisugune Asha... Toimivad edukalt. Lihtne ja odav telefon.

Ekraan peaks ka vist puutetundlik olema ja täitsa saab isegi netis olla vist

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 13:13 

Xen0n kirjutas:
MDB kirjutas:
Xen0n kirjutas:
eclipse kirjutas:
Xen0n kirjutas:
Plaanis üks Nokia Asha 303 kinkida jõuludeks preilile. Oskab keegi sellest jumpstükist miskit rääkida?

Kõik kena, kui näpud nuudli jämedused.

Just sellist telefoni tahetaksegi millegipärast, millel 101000 nuppu on.

Kahel naistuttaval on mingisugune Asha... Toimivad edukalt. Lihtne ja odav telefon.

Ekraan peaks ka vist puutetundlik olema ja täitsa saab isegi netis olla vist

Naisel oli ka see, mina oma vorstinäppudega sain ka täitsa edukalt kasutada seda. Selles hinnaklassis ja kui klaviatuuri hädasti vaja on hea telefon.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 15:57 
Kasutaja avatar

siag kirjutas:
Mis iphone see on, millel alati suured tähed on ja ä tähte pole? Iphonedest olnud 2g, 4, 4s ja nüüd 5s aga alati on täpitähed olemas olnud. Selle jaoks on see "world" nupp, millest saad layouti muuta. Apple ID parooli vastu on väga heaks lahenduseks 5s sõrmejälje lugeja. Muudab selle asja palju mugavamaks, samamoodi App Storest asjade laadimisel kasutad sõrmejälje lugejat.

Klaviatuuri osa jäi ehk segaseks, aga silmas pidasin seda, et kirjutades muidugi tulevad ka väiksed tähed, aga ekraanil oleval klaviatuuril on tähed alati suured.

Ä täht on, nagu ma ka kirjutasin, aga seda saab ainult A klahvi all hoides. Samamoodi teistega. World nuppu ma ka kasutasin, kui sa lugesid, kuna võrdlesin ju eesti ja uk layouti. (edit: autocorrect teeb kohati sellega päris head tööd, kirjutad täpitähtedeta sõna ja parandab õigeks. Samas vahepeal paneb korralikult pange ka ja ise ei märka parandust, nt sink -> aino, pliidil > piloodikabiinis. Vähemalt ei hakka igav. :D)

Öösel ja nüüd päeval näppisin veidi ios7't ka. Kohati nagu teine OS üldse ning 4S peal on veidi ka lagine, aga ka mitte kõige hullem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 20:36 
Kasutaja avatar

Ametlikku teadaannet samsungi poolt ei ole jah, aga kõlakate kohaselt ikka jaanuaris. Lisaks mingite juttude põhjal tuleb ka madalama otsa telefonidele.

Muide kas mina ei saa sellest cyanogenmodi lehest aru või mis? Tahaks S2'le ka puhast CM peale panna, aga kodulehel on viimane uuendus alles 2012 aastast, samas xda-dev foorumis on 4.3 CM põhjal küll rom'e. Ma neid enam ei tahaks väga, tahaks pigem puhast CM'i.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 20:42 

Marto. kirjutas:
Tänasest siis android 4.4.2 baasil cyanogenmod 11 nightly'd väljas. veidi bug'e leidub aga üldjoontes töötab kõik väga kenasti. ametlikult saab euroopa One alles jaanuaris 4.4.0 :D Samsung polegi vist veel teavitanud millal nende omad saavad?

nexused välja jätta siis muudel riistadel on korraliku toega custom rom ikka suhteliselt kohustuslik arvestades kui aeglaselt uuendusi jagatakse.

naise huawei p6 siiamaani 4.2.2 peal ja eeldasin , et ongi kõik aga nüüd tuli jutt, et jaanuaris pidavat 4.4'ja saama. seegihea vähemalt, sest kui pudipadi ei huvita siis vähemalt kiirust ja akuaega tuleb juurde küll.

Siin mõned päevad tagasi ARTi jutu kohta lisada veel see, et sain sarnase kasutuse juures pea tunnike screen time juurde võrreldes Dalvikuga. Suuremate asjade laadimisaeg on ikka mitmeid kordi kiirem (näiteks real racing 3).

Oh, thx info eest et p6 4.4 saab. Vaatame mida toredat huawei sellega peale oskab hakata sest emltion ui on siiamaani mu lemmik :)

N7 sai ka 4.4.2 uuenduse täna ja tundus et muutus väledamaks veelgi a vb see illusioon. Lock screenil puuduvad nii üleval kui all mustad ribad, nah ei võiks neid siis saada mujalgi kaotada aga see vist äppode toetuse teema sest google nows pilde guugeldades kaovad igatahes...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 21:20 
Kasutaja avatar

Marto. kirjutas:
Eks resurssid on piiratud ja mingil hetkel vanemad mudelid peatatakse mis statistika järgi ei ole populaarsed. Selle järgi on CM9 viimane http://download.cyanogenmod.com/?device=galaxys2
kui nüüd õige mudeli võtsin...

samas siit vist saad midagi http://www.ibtimes.co.uk/articles/52558 ... nstall.htm aga uuendusi ilmselt mitte. nii nädal tagasi olnud esimesel nightlyl oli ikka päris parajalt erroreid võrreldes eilsega näiteks.

Selge see, et mingil hetkel vanemad mudelid peatatakse, aga mul tekibki küsimus, et kust siis võetakse mõne moditud romi pealkirja 4.3.x ja CM. :D

No xda dev foorumist leiab ka lingi kus on WIP 4.4 CM, aga ma oleks rahul esialgu milestone või mõne korralikuma nightly 4.3'gagi. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.12.2013 23:45 
Kasutaja avatar

Mobiili ei pea nüüd lennukis väljalülitama, see on küll mõistlik otsus:
http://www.tarbija24.ee/2624964/euroopa ... kasutamise

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2013 09:00 

A kas lennukireziim peab ikka olema? Ei viitsi lugeda telefonis

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2013 10:47 

RustyZ kirjutas:
A kas lennukireziim peab ikka olema? Ei viitsi lugeda telefonis

Eriti laisk jörr oled. Kohe esimene lõik ju:
Tsiteeri:
Euroopa Lennundusohutusamet (EASA) ajakohastas täna kaasaskantavate tehnikaseadmete kasutamise suuniseid lennukis ja lubab neid nüüd lennurežiimil hoida sisselülitatuna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2013 11:09 

Oota aga nahhui see lennureziim enne oli kui ei toht seeski hoida? Ma pole lennanud sry ei tea

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2013 11:10 
Kasutaja avatar

RustyZ kirjutas:
Oota aga nahhui see lennureziim enne oli kui ei toht seeski hoida? Ma pole lennanud sry ei tea

Õhkutõusmise ja maandumise ajal pidi ikka väljalülitatud olema.
Lendamise ajal võis lennureziimis olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.12.2013 11:54 
Kasutaja avatar

Marto. kirjutas:
Tänasest siis android 4.4.2 baasil cyanogenmod 11 nightly'd väljas. veidi bug'e leidub aga üldjoontes töötab kõik väga kenasti. ametlikult saab euroopa One alles jaanuaris 4.4.0 :D Samsung polegi vist veel teavitanud millal nende omad saavad?

nexused välja jätta siis muudel riistadel on korraliku toega custom rom ikka suhteliselt kohustuslik arvestades kui aeglaselt uuendusi jagatakse.

naise huawei p6 siiamaani 4.2.2 peal ja eeldasin , et ongi kõik aga nüüd tuli jutt, et jaanuaris pidavat 4.4'ja saama. seegihea vähemalt, sest kui pudipadi ei huvita siis vähemalt kiirust ja akuaega tuleb juurde küll.

Siin mõned päevad tagasi ARTi jutu kohta lisada veel see, et sain sarnase kasutuse juures pea tunnike screen time juurde võrreldes Dalvikuga. Suuremate asjade laadimisaeg on ikka mitmeid kordi kiirem (näiteks real racing 3).

Kuidas jaanuaris? Mul One-il ametlik 4.4 juba paar nädalat? Või sain miskit valesti aru?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 347  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis