Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.04.2026 10:06

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 21.10.2013 23:30 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
worldonfire kirjutas:
Minuarust oleks huvitav eksperiment - Kõik valitsusjuhid võiks saada u pool aastat eesti keskmist palka või siis vähe alla selle ja ei mingisuguseid hüvitisi (keskmine palk sellepärast, et miinimumiga ei tuleks nad niivõinii toime). Tahaks näha, kuidas nad sellega hakkama saavad, ehk siis paneks see neid natuke mõtlema, et elu pole nii lill kui 3000-5000 euri palka ei saa ja hüvitisi pole. Aga noh, seda ei juhtu :D

Midagi sarnast:
http://www.telegram.ee/eesti/telegrami- ... mWAkBDENEI

Midagi sellistmoodi jah, ainult et seda võiks läbi teha need eesotsa poliitikud (Ets, Tinamütsike, Kross ja teised...). Huvitav kui paljuga nemad eelarve ületaksid :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.10.2013 23:56 

oskaja kirjutas:
Teine asi- kuidas saab võimalik olla, et tasuta transport toodab kasumit(eespool keegi väitis sedasi) kui varasemalt oli koguaeg probleem pileti hindade tõstmisega ning sellega, et piletite müügitulust ei piisa tehnika uuendamiseks ega millekski muuks?

http://www.tallinncity.ee/2328844/taavi ... ra-tasunud
Aga palun, loe ja imesta.

Mul on ausalt öelda häbi, et ma temaga samast kandist pärit olen.
Kurat kui tallinn saab rohkem maksuraha tallinnasse sissekirjutajate näol siis see tähendab et ülejäänd Eesti jäi maksumaksjatest ilma. Mõeldakse jällegi kitsas ringis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:00 

Tallinn ongi üks ainuke korralik linn eestis kus elada kõlbab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:05 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
Abilinnapea Aas on mu kodukandist pärit aga pasundas sellist lollust suust välja, et tasuta transport on ennast ära tasunud kuna tallinna on elanikke juurde tulnud. Jah tallinnale rohkem maksuraha, aga teised omavalitsused selle arvelt kannatavad, seda enam ülejäänd eesti elu välja sureb, omal tal kodu väikelinnas aga siukest lollust ajab suust välja.

Ja sinu arvates on sellised tegelased nagu sina normaalsed? Et elad Tallinnas, aga sissekirjutus on kuskil kapa kohilas? Kulutad Tallinna teid autoga sõitmiseks, tarbid muid linna finantseeritavaid teenuseid jne, samas ei anna pennigi, et need teenused saaks eksisteerida. See pole tegelikult ka just mõistlik viis. Kui täna on uute elanike maksubaas suurem kui ÜT lisakulu, siis ju "smart move".
Iseasi on see, et see on suure tõenäosusega arvutuslik keskmise baasil. Kes niiöelda tasuta bussipileti peale Tallinnasse kirjutama jookseb on pigem seal minimaalse palga juures vast.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:20 

dellu kirjutas:
Six-Fo kirjutas:
Abilinnapea Aas on mu kodukandist pärit aga pasundas sellist lollust suust välja, et tasuta transport on ennast ära tasunud kuna tallinna on elanikke juurde tulnud. Jah tallinnale rohkem maksuraha, aga teised omavalitsused selle arvelt kannatavad, seda enam ülejäänd eesti elu välja sureb, omal tal kodu väikelinnas aga siukest lollust ajab suust välja.

Ja sinu arvates on sellised tegelased nagu sina normaalsed? Et elad Tallinnas, aga sissekirjutus on kuskil kapa kohilas? Kulutad Tallinna teid autoga sõitmiseks, tarbid muid linna finantseeritavaid teenuseid jne, samas ei anna pennigi, et need teenused saaks eksisteerida. See pole tegelikult ka just mõistlik viis. Kui täna on uute elanike maksubaas suurem kui ÜT lisakulu, siis ju "smart move".
Iseasi on see, et see on suure tõenäosusega arvutuslik keskmise baasil. Kes niiöelda tasuta bussipileti peale Tallinnasse kirjutama jookseb on pigem seal minimaalse palga juures vast.

Ei kasuta endateada ühtegi Tallinna hüve (noh tallinna teede peal sõidan jah olude sunnil...), käin siin ainult ülikoolis.

edit: sain nüüd aru su põhiprobleemist: inimesed kes muidu tallinnas elasid ja kasutasid neid hüvesid. Aga mina siiski sinna ei kuulu.

Viimati muutis Six-Fo, 22.10.2013 00:22, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:21 

No vot sa kasutad Tallinna ülikooli ja kasutad meie teid. Häbi peaks sul olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:25 

mooner kirjutas:
No vot sa kasutad Tallinna ülikooli ja kasutad meie teid. Häbi peaks sul olema.

Kas mu kõrgharidus TTÜ's on kuidagi seotud Tallinna rahadega? Selle maksab riik kinni mitte Tallinn ning riigi suhtes olen ma sedavõrd patrioot et ma ei roni soome tööle ja ei maksa oma makse sinna. (kuigi minu eriala suhtes on soovitatud minna soome laia raha teenima, kuid minumeelest olen ma mõnda aega siiski põhimõtte osas võlgu)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:29 
Kasutaja avatar

Ostan tanklast kütet mis sisaldab aktsiisimaksu, mis läheb osaliselt teede remondiks ja sõidan kus tahan. Isegi Tallinnas vahest kui isu on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:36 

dellu kirjutas:
Six-Fo kirjutas:

Lisan veel et kui sa aru pole saand siis ma olen igasuguste käegakatsutavate hüvede vastu suurel määral. Mingid hüved ja teenused võivad ilgelt mugavad ja toredad olla esmapilgul, aga ei mõelda et need ei tule paljast õhust vaid makstakse oma taskust ikka millegi/kellegi arvelt kinni. On kindlasti viise kuidas seda raha saaks palju otstarbekamalt/edasiviivamalt kasutada. Aga pukis olevad inimesed teavad, et sellised esialgu "kahjulikud"(aga tulevikus kasulikud) otsused ei huvita valijaskonda absoluutselt(nad tahavad kõike PRAEGU JA KOHE saada) ning seetõttu niimoodi see keskerakond käitub. Eks mõnda aega saab niimoodi toimida aga eks seda ole näha mis tagajärgi selline mõtteviis lõpuks tooma hakkab. Vaadake USAt, millistes võlgades ta on, ja isegi mitte ei üritata pidurdada seda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 00:42 

Me oleme niigi juba üle 20a oodanud neid asju ja tõseti me tahame NÜÜD JA KOHE neid saada. Ainuke normaalne asi mis umbes 20a jooksul kui eesti vaba olnud on ongi vaid see tasuta ühistransport.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 01:03 
Kasutaja avatar

Boner!!! Marss tagasi autokuulutustest tuuningut sõeluma. Sa ei ole naljakas ning trollina oled sa ka suht feil.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 01:09 

mooner kirjutas:
Me oleme niigi juba üle 20a oodanud neid asju ja tõseti me tahame NÜÜD JA KOHE neid saada. Ainuke normaalne asi mis umbes 20a jooksul kui eesti vaba olnud on ongi vaid see tasuta ühistransport.

Aga mispärast te ootate et kõike SAAMA peab, tehke ise midagi ära. Kõike tahaks saada, lastele tasuta haridust+ tasuta koolilõuna, tasuta transporti, tasuta siledaid asfaltteid, aga ise tahaks iga hinna eest oma maksuraha, mille eest kõike pakutakse, minna soome maksma. (pole konkreetselt moonerile suunatud, lihtsalt need kalevipojad on nali omaette).

Lihtsalt teatud kitsa silmaringiga valijaskonna(kes need kõige suuremad hüvede tahtjad on) pärast ehitatakse teie maksude eest kirikuid ja sõidutatakse pensionäre sinna tasuta hommikut õhtuni. :) Vahest korraldatakse meelelahutust kah, transformerid ülemistel ja puha. Ja need kitsa silmaringiga valijad domineerivad sellepärast, et ülejäänd valijaskond lihtsalt laseb sellel juhtuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 01:09 

Six-Fo kirjutas:
mooner kirjutas:

Aga mispärast te ootate et kõike SAAMA peab, tehke ise midagi ära. Kõike tahaks saada, lastele tasuta haridust+ tasuta koolilõuna, tasuta transporti, tasuta siledaid asfaltteid, aga ise tahaks iga hinna eest oma maksuraha, mille eest kõike pakutakse, minna soome maksma. (pole konkreetselt moonerile suunatud, lihtsalt need kalevipojad on nali omaette).

Lihtsalt teatud kitsa silmaringiga valijaskonna(kes need kõige suuremad hüvede tahtjad on) pärast ehitatakse teie maksude eest kirikuid ja sõidutatakse pensionäre sinna tasuta hommikut õhtuni. :) Vahest korraldatakse meelelahutust kah, transformerid ülemistel ja puha. Ja need kitsa silmaringiga valijad domineerivad sellepärast, et ülejäänd valijaskond lihtsalt laseb sellel juhtuda.

Ise sa said ka ju tasuta ülikoolis käimise ja nüüd räägid, et me kõik tahame midagi. :kill
Raiskad mõtetult veel maksumaksja raha selle ülikoolis õppimisega kuna sa tahad saada ju õpetajaks ja õpetajatest pole küll meile eestis eriti kasu ja neid on nagunii iga nurga peal.
Oleks võinud midagi sellist õppida millest ka eesti riik kasu saab ja elu lillelisemaks eestis teeks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 01:13 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
dellu kirjutas:
Six-Fo kirjutas:

Lisan veel et kui sa aru pole saand siis ma olen igasuguste käegakatsutavate hüvede vastu suurel määral. Mingid hüved ja teenused võivad ilgelt mugavad ja toredad olla esmapilgul, aga ei mõelda et need ei tule paljast õhust vaid makstakse oma taskust ikka millegi/kellegi arvelt kinni. On kindlasti viise kuidas seda raha saaks palju otstarbekamalt/edasiviivamalt kasutada. Aga pukis olevad inimesed teavad, et sellised esialgu "kahjulikud"(aga tulevikus kasulikud) otsused ei huvita valijaskonda absoluutselt(nad tahavad kõike PRAEGU JA KOHE saada) ning seetõttu niimoodi see keskerakond käitub. Eks mõnda aega saab niimoodi toimida aga eks seda ole näha mis tagajärgi selline mõtteviis lõpuks tooma hakkab. Vaadake USAt, millistes võlgades ta on, ja isegi mitte ei üritata pidurdada seda.

ma juba kirjutasin pika teksti seletamaks rikaste riikide laene, ning seda kuidas riigivõlg on hoopis midagi muud kui üksikisiku oma...

aga siis ma kustutasin kõik selle ära, me ei hakka sellest ju ometi tänavakihutajate foorumi "mis siis täna juhtus?" teemas vaidlema :D

aga sulle edu kaasaelamisel valitsusele ja idaeuroopalikule majandusmudelile, mis vaid makse korjab ja suurt midagi vastu ei paku rahvale selle eest, ning jõudu ja kannatust ootamaks millal eesti usast, soomest jt arenenud ühiskondadest raketina ette sööstab, nagu su kindel usk sulle ütleb, kardetavasti saab see ootusaeg pikk olema, nii et jaksu :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2013 01:16 

mooner kirjutas:
Six-Fo kirjutas:
mooner kirjutas:

Ise sa said ka ju tasuta ülikoolis käimise ja nüüd räägid, et me kõik tahame midagi. :kill

Ja ma olen selle eest ülitänulik, ei kavatse seetõttu välismaale ka tööle põrutada niipea. Kui ma selle eest ise tasuksin siis oleks mul vaba voli mida edasi teen.

Ja kui natuke mõelda, kes on tulevikule kasulikumad, kas koolist sirguvad tulevased ettevõtjad/spetsialistid/../../.. või tallinnas soositud penskarid ja tiblad? (ei ole vene rahvusesest inimeste vastane, tiblad ja sibulad on omaette alamklass)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis