Ulmabakhanaal kirjutas:
keskus kirjutas:
Riigiametnikke oli meil ka vist 15% kogu tööhõivest erinevalt USA 1-2%-st. See kõik vajab tugrikuid
sa võrdled kooki lihaga. USAs on föderaaltasandi ametnikke ca 2 miljonit ametnikku ja nõks üle 300 miljoni elaniku. Aga sellele lisandub iga osariigi ametnike hulk, kus neid tegelasi on rohkem. Võrdle võrreldavat.
Mis Kreekat puudutab, siis on tõepoolest ebamugav, et sinna raha makstakse. Aga enne kui ruigama hakkad, siis tee endale süsteem selgeks ja küsi "miks toetatakse"; Eesti on tänasel hetkel ikkagi veel EL-is "puukriik"
USA kohta ma ei tea ja sel teemal pole ma pädev vaidlema, aga tegin natuke searchi ja sain numbriks ca 20 miljonit. USA-s on elanikke ca 315. Seega ca 6%. Ikkagi küsitav meie suur number.
Eesti on netosaaja täna küll kuigi numbrid liiguvad suht 50:50 poole aasta-aastalt ja aastaks 2020 peaksime hakkama juba tagasi maksma.
Poleks paha ka teha audit kuhu see raha ikkagi liigub ja kes sellest kasu saavad/saama hakkavad. Nt immigrandid. Järgmise eelarve põhjal on meil nende elatamiseks raha eraldatud. Aga kas sina eestlasena sooviksid seda netoraha?
Aga noh, mis ma vaidlen. Mina lihtsalt tunnen, et ma ei saa maksumaksjana kuigi palju hüvesid. Ma pigem loodaks, et maksuraha koguneks riigiks võimalikult vähe, et seda kremplit hakataks massiliselt koondama. Mingid superministeeriumid, RMK miljonilised kolimised, et aastas 20000 euri säästu saada on selge laristamine
Euroopa Liit on toonud ka paljud kohustuslikud aktsiisid, maksud, keelamised. Hea näide on suhkur, ka banaan jne