Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 28.03.2026 15:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 347  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mobiiltelefonide arutelu
PostitusPostitatud: 22.09.2013 13:12 
Kasutaja avatar

Saab Galaxy S3ga aasta täis. Siiamaani crashinud ei ole ja aku peab kauem, kui alguses arvasin.

17:24 TEH (mobiil) diisel tanklas juba 0.799
17:24 TEH (mobiil) liiga rott juba diisliga sõita

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 14:07 
Kasutaja avatar

Ok kuna mul pole oma eluga midagi paremat ette võtta, kui pühapäeval sri foorumis jageleda siis olgu nii.

Essee "Miks iPhone sitt on ja inimesed kes seda ostavad rumalad."
By Yaboy ACX, 2013

Faktid:
iPhone on ikooniline BRÄNDi toode... Mida see tähendab?

Iconic brands are defined as having aspects that contribute to consumer's self-expression and personal identity. Brands whose value to consumers comes primarily from having identity value are said to be "identity brands". Some of these brands have such a strong identity that they become more or less cultural icons which makes them "iconic brands". Examples are: Apple, Nike and Harley Davidson. Many iconic brands include almost ritual-like behaviour in purchasing or consuming the products.

There are four key elements to creating iconic brands (Holt 2004):
"Necessary conditions" – The performance of the product must at least be acceptable, preferably with a reputation of having good quality.
"Myth-making" – A meaningful storytelling fabricated by cultural insiders. These must be seen as legitimate and respected by consumers for stories to be accepted.
"Cultural contradictions" – Some kind of mismatch between prevailing ideology and emergent undercurrents in society. In other words a difference with the way consumers are and how they wish they were.
"The cultural brand management process" – Actively engaging in the myth-making process in making sure the brand maintains its position as an icon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brand

Mida see maakeeli tähendab?
Applei brand on 0-ist ehitatud ikooni/preštiiz'i põhimõttel, mitte funktsionaalsuse eesmärgil.
Selleks et ikoonilist brandi luua peab toode enamväehm töötama, selle ümber peab liikuma müstilisus ja saladusloor (Jobsi elu on täiuslik näide sellest)
Tal peab olema midagi mis teda "mainstream" voost eristab, kunagi oli selleks hind ja välimus (aga see on segane lugu, sest hind on tänaseks kukkunud ja välimuselt olid sellised telefonid juba kunagi tehtud, apple lihtsalt tutvustas neid uuesti)

Vaatame edasi, sest see siin on ainult põhimõtteliselt applei ajalugu/mentaliteet
Vaatame RIISTVARA:

Samsung makes 26% of the iPhone 4's components, says infographic
http://www.phonearena.com/news/Samsung-makes-26-of-the-iPhone-4s-components-says-infographic_id21206

iPhone 5 on veevähem applei toode kui iPhone4 oli
Pilt
Võibolla sellepärast ta parem ongi :D
Muide A6 protsessorit valmistab ka Samsung, nii et see tips valesti siin pildil aga google aitab, kes viitsib otsida.

1/4 äppeli tükke ehitab Samsung, (~1/3 teised firmad) siia alla käib
protsessor -samsa (iPhonei süda)
ram - samsa
Flashmemory - samsa
raadioside kiip -Murata
bluetoothi chip -Skyworks
gürokoobi sensor -ST Microelectronics
audio jupid ja kiibid -Dialog
aku aju -kuskilt 3'mandalt firmalt
display -kuskilt 3'mandalt firmalt
touchscreeni controlleri chip -kuskilt 3'mandalt firmalt
kompass -kuskilt 3'mandalt firmalt
kaamera -kuskilt 3'mandalt firmalt
aku ise -kuskilt 3'mandalt firmalt

ühesõnaga kõik PÕHILINE iPhoneis, mis ta liikuma paneb, ei ole äppeli toodegi.
+ see mida ta ise toodab on enamuses Samsungi ja Nokia litsentsidega kaetud (mille eest ta ka neile maksab)

Mida see tähendab?
See tähendab, et tegelikult istub inimesel käes nokia/samsungi/LG/toshiba hübriid, millele on antud applei ikoon. Reaalselt, istub iPhonei inimene Androidi mobiili otsas (mis koonseb 90% ulatuses täpselt samadest juppidest) aga omab teist operatsiooni süsteemi.

ok, see selleks, liigume edasi.
Vaatame juppe mis on Applei tehtud, näiteks display klaas, selleks et telefoni tervena hoida.
Kõik mobiilid kasutavad gorilla glassi, sest see on juhtiv turuliider ning ei lase endale isegi noaga kriipse peale tõmmata, on üleüldiselt tugev ning pikendab telefoni eluiga märkimisväärselt.
List of devices with Gorilla Glass
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_with_Gorilla_Glass

Arvake ära kes siit listist puudu on?
Kõik applei tooted, sest jupid mida apple ise valmistab ei ole mõeldud kestma (et poisid endale uue telefoni iga poole aasta tagant ostaks)

[url]Apple acknowledges use of Corning Gorilla Glass on iPhone, means Gorilla Glass 2 likely for iPhone 5
http://9to5mac.com/2012/03/02/apple-ack ... -iphone-5/[/url]
Jobs küll käis 2006 aasta firmas kes tootis gourilla glassi, KUID millegipärast keeldus seda oma tootes kasutamast, kuni ta ära suri ja normaalselt mõtlevad inimesed iPhone5'ele selle ikkagi (vastu ta tahtmist) peale toppisid.

Vaatame operatsiooni süsteemi
Apple iOS 7: Android copycat?
http://www.zdnet.com/apple-ios-7-android-copycat-7000016705/

Kuigi siin on erinevate firmade telefoni võrreldud iPhone5'e vastu siis põhimõtteliselt käib jutt Android 4'jast VS iOS7 JA JÄLLEGI on apple lihtsalt tuimalt kopeerinud KOGU Android 4'ja disaini JA funktsionaalsuse oma telefoni. Miks? oleks loogiline küsida... sest, see töötab hästi ja on milionite androidi kasutajate poolt palju kauem testitud ja (open source) arendatud, kui applei kinnine soft.

Vaatame veel viimasena iPhone 5s füüsilisi (lipulaeva) näitajaid vs androidid
Pilt
Väiksem display vs teised (see kas see on hea või halb on vaieldav, mulle isiklikult meeldib väiksem ekraan)
Sama või sitem kaamera
Mõttetu reziimiga kaamera (mis kasu on kaamerast mis ei suuda full HD pilti teha aga 720p'd teeb 120 fraemi sekundis?? seda ei näe ju silmaga)
kergelt õhukesem kui nexus4 või s4 (aga mitte õhukesem kui huawei p9)
üsna palju "ketta"-ruumi, kuid endiselt poolevähem ketast kui S4, sest iPhone ei luba väliseid mälusid kasutada
Poole vähem rammi
Sama prose mis S4'jal selle vahega, et S4'jal on actually üks väike prose veel, et ei peaks seda suurt lolli A7'et käiama ja mõttetult akut laristama
Sitt graafikakaart
pask aku, üle 33% sitem kui s4'jal
iOS7 = Android 4.0.4 aga buggisem
TouchID fingerprindi lollus saadab valitsusele su näpujälge
Igasugused wireless rechargingud, wii laadsed algoritmid jne puuduvad
ja top mudel maksab ikka rohkem kui samsa s4 mis on tast igat pidi üle

Nüüd lisada siia juurde, et iPhone on 1/4 samsa niikuinii ja 2/4 nokia/lg/hitachi ja teiste firmade jupid
Not to mention, et ta op süsteem on vana Androidi koopia ainult bugisem, not to mention, et iPhoneil ei saa isegi krdi akut vahetada enamvähem ning ta on mõeldud poole aastase elueaga, on idiootne väita et iPhone oleks kasvõi mõnest küljest Androidi tipp-mudelitest üle... hea kui ta keskklassigagi võistleb

Kõik need applei vennad, oma beats-by-dre kõrvaklappidega ja peguot 307'tega näevad välja nagu TÕSISED idioodid, karjudes kuidas android on SITT, ise androidi mobiili käes hoides, mille eest nad topelt hinda maksid. (kel veel piisavalt pole siis visake siia otsa applei klienditeenindus ka)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 14:38 

Ja kõige selle kokkuvõtteks, olgu mis on, poole vähema rami ja poole nõrgema prosega on iphone 5s siiski kolmandiku võrra kiirem parem ja sujuvam, kui s4 :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 14:47 
Kasutaja avatar

Pilt

Lihtsalt pidin selle igivana pildi siia panema

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:03 
Kasutaja avatar

Hea kirjutis, kuid natuke lisaks: Näpujälgi ei saadeta valitsusele ja see oli üks kõige olulisemaid küsimusi ennem telefoni esmaesitlust. Salvestatakse see telefoni ja kõik. Siin võiks vaielda selle üle ka see ikka on nii, kuid ei tohi unustada, et on piisavalt tarku inimesi, kes tegelevad päevast päeva turvaaukude otsimisega, koodi lahtimurdmisega jne.
Ma ei ole proovinud iPhone kiirust igapäevase kasutusena, kus sim kaart on lisatud ja netiühendus järel, kuid võrreldes gsmarena lehel erinevate telefonide teste, siis tihti käib läbi lause, et väga väikese punktivahega kaotas, olgugi see number võibolla 500 näiteks. Igapäevaselt telefoni kasutades ei ole teiste tippmudelitega midagi kaotada. Beats by Dre, see on samamoodi ülekiidetud kui muud tooted mille nimel tehakse meeletud lobitööd. Fiat500L sisaldab Beats by Dre kõlareid... Ragisevad juba.
Töökaaslane sai kingituseks kõrvaklapid nimetatud tootjalt, mõnus bass ja pole otseselt midagi halba öelda. Samas 200 euro eest saab tunduvalt paremad kõrvaklapid tootjalt Beyerdynamic, mis jätavad Beats by Dre tooted väga kaugele seljataha.
Lisaks Samsung, teada tuntud oma õrnade ekraanide poolest, mis lihtsalt taskus pinge all purunevad. Huvitav kuidas käib see kokku samsa tuleviku plaanidega painduva ekraaniga!???

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:07 
Kasutaja avatar

siag kirjutas:
Ja kõige selle kokkuvõtteks, olgu mis on, poole vähema rami ja poole nõrgema prosega on iphone 5s siiski kolmandiku võrra kiirem parem ja sujuvam, kui s4 :)

Tegelikult on see on asi nii , et sa ei taha nüüd leppida , et sa kasutad samsungi/nokia/lg hübriidi aga maksad asja eest üle.
Ära hakka nüüd ajama , et sul nii sitaks pappi et pisarad silma ei tule.
Ma võiks ka endale iphone osta ja ipadi ja veel macbooki nii et pisar silma ei tule, aga ma erinevalt sinust ei keksi sellega ja ei räägi kuidas kõik muu täielik nonsenss pask on.
Ilmselt oled sa üks neist kes istub solarise või viru keskuses kitsas teksa jalas , neutraalse klaasiga prillid ees , vanaema kootud kampsun seljas ja pildistab instagramiga teisi emohipstereid kes oleks nõus uue iphone eest suitsiidi tegema.
Sinu jutust võib aru saada ,et sa oled nagu silmaklappidega hobune , kes ei näe kaugemale kui õun , kuna see jookseb ju nii sujuvalt ja niiii hästi , et tõmbab poolel kasutajaskonnal alt märjaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:17 

siag kirjutas:

loen su ühetahulist juttu juba mitu lehekülge ja....

see on sinu väide ja arvamus, ühtegi FAKTI ei ole saa toonud.

Sul on konkreetselt selline suhtumine et õun ja ainult õun ja ainult nii ongi. Ja kui väidad vastupidist - siis sa ei tea isegi mismoodi su aju töötab.

See ei ole sõimamiseks ja mõnitamiseks - lihtsalt....shut the fuck up kui midagi tarka öelda ei ole peale itoodete ülistamise.

(ei väida ise et halb on, igal asjal omad head ja vead)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:23 

Nõus, et android on crap ja iOS parem. Mõlemaga nüüd kogemused ja järgmisena lähen kindlasti iOS'i peale tagasi ja see puhtalt minu kogemuste põhjal. Enamasti enamus androidid on mõne aja möödudes uimaseks muutunud ja see kehtib ka tippklassi samsungite kohta.
Kiirus kiiruseks aga liiga palju muud jama tuleb kaasa sellega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:27 
Eliit
Kasutaja avatar

Kõik on peded.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:28 
Kasutaja avatar

Mulle tundub, et kui kasutaja siag omaks Nokia 2110t, siis üritaks ta jonn kurgus seletada, miks too on miljon-miljon korda parem, kui üksk6ik milline muu telefon :D No temale sobib, temale meeldib jne...
Ega siis ilmaasjata ei öelda, et "iga lts kiidab oma vttu" :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:32 

kevvare kirjutas:
Nõus, et android on crap ja iOS parem. Mõlemaga nüüd kogemused ja järgmisena lähen kindlasti iOS'i peale tagasi ja see puhtalt minu kogemuste põhjal. Enamasti enamus androidid on mõne aja möödudes uimaseks muutunud ja see kehtib ka tippklassi samsungite kohta.
Kiirus kiiruseks aga liiga palju muud jama tuleb kaasa sellega.

ma ei usu seda juttu, et sa tippklassi samsungid oled suutnud uimaseks kasutada. Endal on pikemat aega JellyBean tahvel, naisel JellyBean telefon millel on sisene mälu täis (äpid/pildid jms) ja sama sujuv nagu ostes. Sama tahvliga. Enda JellyBean telefon on väga väle.

Aga noh, kui juba keegi korra täiesti õunausku on pööratud siis ei aita isegi enam pehmotõrje. Nimelt on see nagu mingi kultus mille liikmetel kaob täielikult reaalsustaju. Ja nii on :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:53 

ErgoK kirjutas:
Mulle tundub, et kui kasutaja siag omaks Nokia 2110t, siis üritaks ta jonn kurgus seletada, miks too on miljon-miljon korda parem, kui üksk6ik milline muu telefon :D No temale sobib, temale meeldib jne...
Ega siis ilmaasjata ei öelda, et "iga lts kiidab oma vttu" :D

Küsin uuesti: Kas te ei saa ikka veel aru, et olen omanud ja kasutanud ka Samsungi tippmudelit S4? Ja siiski valisin IOS selle asemel. Kui mul oleks ja kui mul oleks. On olnud, aga tegu oli minu silmis pasaga. Fakt on, et Android on aeglane minu silmis ja rohkem fakte polegi vaja. Tõkkav aeglane sitajunn. punkt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 15:55 

RustyZ kirjutas:
siag kirjutas:

loen su ühetahulist juttu juba mitu lehekülge ja....

see on sinu väide ja arvamus, ühtegi FAKTI ei ole saa toonud.

Sul on konkreetselt selline suhtumine et õun ja ainult õun ja ainult nii ongi. Ja kui väidad vastupidist - siis sa ei tea isegi mismoodi su aju töötab.

See ei ole sõimamiseks ja mõnitamiseks - lihtsalt....shut the fuck up kui midagi tarka öelda ei ole peale itoodete ülistamise.

(ei väida ise et halb on, igal asjal omad head ja vead)

Ma toon kogu aeg fakte: S4 oli kasutuses mul ja oli aeglane, ebaloogiline ja tõkkav hunnik sitta. Kõik benchmark testid, kasutusmugavustestid jne mis netis leiduvad-miskipärast on 5s neis kõigis S4 üle. 5ga on suhtkoht samal tasemel, võibolla on s4 mõnes asjas sutsu parem. Näitajate järgi. Tegelikus elus on tegu siiski suure hunniku plastikust sitaga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 16:08 
Kasutaja avatar

Üldjuhul suletud süsteem töötab alati kiiremini kui avatud. Üks on tehtud lollikindlaks, teine on tehtud neile kellel on julgust proovida ja piisavate oskuste puhul ka midagi muuta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.09.2013 16:18 

Ma ei saagi aru, miks inimesed üldse minu isikliku arvamuse peale nii leili lähevad. Olen kasutanud kumbagi käsikäes, minu jaoks tundus android aeglane sitt, milles probleem? Minu arvamus.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 347  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 25 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis