Räägitakse sellest, kuidas vöö puudumine või peal olek päästis kedagi, aga võtame teisest vaatest.
Mu sõber sai autoga paugu kümpi vastu tulijalt... libedaga kaldus vastassuunda. Auto oli tal kunagi ise suht sitast üles taastatud, aga paraku andis turvavöö kinnitus järgi kui auto üle kuudi korduvalt käis. Vaikne arvamus on, et kinnitus oli peidetult tegelt mäda, aga tulem oli sama nagu ilma vööta. Nüüd ta õpib (või vähemalt üritab õppida) juba aastaid taas käima...
Ise patustan vöö mitte peale panekuga lühikeste ja majade vahelistel otsadel, kui on tihti autosse ja autost välja vaja silgata. Siis suht teadlikult ei pane, kui traksi peale paneku ajaga jõuaks juba poolele teele sihtkohast. Küll aga tava olukorras õuealalt avaliku tee peale keerates käib traks automaatselt kinni ja maanteel 100% kogu aeg.
Seejuures mitte traks ei käi lihtsalt suvalt ilu pärast peale, vaid mul on sisse harjunud ka järelpingutamine.
Edit: teemasse ka.
Meeldivaim Politsei ütlus oli ühelt naisterahvalt, kes minu kutsika silmade peale (60 alas ca 75 vast napilt asula lõpus) lubas järgmine kord mitte nii leebe olla ja karmimad meetmed kasutusele võtta. Urrr-njäuhhh...