mihkel-m kirjutas:
Hetkel kasutanud ca poolteist aastat samsungi S2'te, nüüd laenasin sõbralt 4S. Elame-näeme kas äkki vaimustun ka iphonest, või jään ikkagi androidi peale.

Nii, iphone'i nüüd põgusalt kasutanud ja kirjutan muljetest. Miks? Kuna Alar siin pikalt proovis androidi telefone, tulles iphone pealt, siis nüüd toon välja ka vastupidise võrdluse. A ja no saag on ka vaja käima tõmmata, pole juba ilmselt nädala olnud siin ios vs android vaidlust.

Kõigepealt. Iphone on muidugi väga sujuv ja kiire, selles pole absoluutselt kahtlust, kuid ka mitte täiesti ideaalne. Ka iphonel märkab jõudluse languseid, aga kindlasti mitte häirival tasemel.
Apple id tegemine on ajuvaba. Miks on mul vaja sisestada krediitkaardi andmeid, kui mul ei ole plaanis mitte ühtegi asja osta? Eriti keeruliseks muudab selle asjaolu, et mul pole krediitkaarti. Õnneks kerge googeldamise järel sain teada, et kui apple id'd ei ole ja app storest mõnda tasuta asja tirima hakata, siis sealtkaudu apple id'd tehes saab ka ilma krediitkaardita teha. Kriis välditud. Lähme edasi.
Häirib mind veidi ka see, et mingi x aja järel tuleb uuesti sisestada apple id parool. Lisaks tuleb seda teha vist igas programmis mis seda kasutab. Samas on selle näol vist tegu turvalahendusega, kuna by default peaks suur enamus kontodest olema siiski krediitkaardiga ja hoiab ära kogemata või laste tehtud oste, niiet lepime ka sellega. Võibolla saab ümber ka seadistada, ei ole nii peenelt uurinud.
Klaviatuur oli algul üsna harjumatu, kuna tähed on alati suured, vahet pole kas shift on peal või ei. Samuti ei ole klaviatuuril täpitähti välja toodud, vaid peab tähte all hoidma. Eesti ja uk klaveri peamised vahed seisnevad üleüldse vaid selles, et space on asendatud tühikuga ja täpitähed on tähti all hoides algusele lähemale toodud. Ei ole vist ka mingit 3rd party klaviatuuri installimise võimalust? Äkki ios7's on juba olemas.
Tahtsin ka telefoni resettida, kuna see telefon läheb varsti müügiks ja paluti ühtlasi see ära teha. Asusin siis menüüst selle kallale ning tulemus oli see, et too keerlev rõngas jääbki ette (proovitud 8h ootamise näol), millest pääseb vaid home button + poweri nupu all hoidmisega. Telefon jääb siiski resettimata. Googeldades oli teisigi inimesi selle probleemiga. Kui nüüd paranoiliseks minna, siis võiks ju arvata, et tegu on ios7 peale mineku sundimisega, kuna ka itunesist ei saa teha restore ilma uuendamata.

Igaljuhul tõmban nüüd ios7't.
iTunesist rääkides - kordades parem kui näiteks samsungi kies. Kies on lihtsalt kohutav bloatware ja seda ei soovita vaenlasele ka. Telefoni backupimiseks tuleb otsida netist mis selleks kõige paremini sobib. Õnneks sobivad enamus asjad, kuna ükski asi ei ole nii õudne kui kies.

iTunesis on asi aga väga lihtsaks ja mugavaks tehtud.
Kahjuks on minu jaoks ekraan natuke väike ja arvan, et ega ka 5s seda olukorda pikema ekraaniga väga muuda. Tahakski just, et laiem oleks, kuna kahe käega trükkides on natuke harjumatu, kui just landscapes ei trüki. Samas on see harjumise asi, niiet ei ole otseselt miinus.
Tänapäeva nutimaailmas muidugi ei paku ilmselt kellelegi probleemi kasutada inglise keelset telefoni - ka s2 on mul inglise keelne - samas on ilmselt olemas inimesi kes eesti keelt tahaksid.
Kui nüüd asi kokku võtta, siis ei ole muidugi tegu halva telefoniga, samas ka mitte piisavalt heaga, et sundida usku muutma. Tavakasutajale on androidi ning ios'i funktsionaalsus sisuliselt sama ning ios jääb isegi teps peale. Kõik rakendused toimivad ilusti ja kiiresti ning telefon näeb ilus ja kvaliteetne välja - ühesõnaga kasutusmugavus on hea ja üsnagi läbimõeldud ning kui hind on sobiv, siis miks mitte. Mina aga jään jätkuvalt arvamusele, et hinna ja funktsionaalsuse suhe edasijõudnud kasutajale on madalam kui suvalisel androidi tippmudelil. See osa ei kuulu vaidlemisele ning seda peaasjalikult seetõttu, et kuna ma olen IT tudeng, siis minu jaoks on telefoni süvitsi näppimine ning modimine pool asja võlust. Iphonega on see rohkem piiratud ning jailbreakimise tagajärjel on vist brickimise võimalus ka tunduvalt suurem. Androidil on aga niivõrd suur edasijõudnud kasutajate baas ning avatud lähtekood, et sellised asjad on sisuliselt välistatud. Mingid eksperimentaalsed asjad on jah olemas, millega on brickimise võimalus olemas. Ka see osa ei kuulu vaidlemisele teemal "naher on sul vaja mingit telefoni modida" - vot on, meeldib, huvitav on.