Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 22.08.2025 20:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 25.08.2011 19:13 
Kasutaja avatar

Täiesti loogiline on kui vaadata Eesti palkasi, palkade maksmist, töötingimusi. Lisaks on EU st. et piire pole, nagu yks suur riik. Mina võrdleks, eesti riigiga, milles asuvad erinevad linnad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 19:19 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Miks üldse toimida ,kiruda riigis mis ei meeldi ,sellest ma ka ei saa aru üldse.Saan aru kui kohalikud kiruvad.
Kellele ei meeldi mingu ära ja fsioo ,kadunud kui soovib võib mujalt eesti makse saata omal soovil või seal uues kohas mustalt panna või teenida ausalt seda uut riiki.Ja mitte sõita seal mujal eesti lippudega ringi.Minan uude kohta ja seal uuesti sündida ja nõnda ,et oleks ka selle teisele ühiskonnale vastuvõetavam.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 19:32 

Aga tänu sellele, et välismaale minnakse, on teil seal kodus rohkem tööd saadaval.

Pean seda virisemist küllaltki debiilseks siin kahjuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 20:01 
Kasutaja avatar

Kõige rohkem viriseb üks inimene,kes hoolimata suurest kodumaa patriotismist ei ole suutnud või tahtnud omale isegi selle riigi keelt selgeks teha.Kui kusagil mujal hinnatakse minu tööd mitu korda kallimaks,kui kodumaal,siis miks ma pean kodus mitu korda väiksema raha eest töötama?Tuttava naine läks soome arstiks ja mul jäi täitsa suu lahti,kui sealsest palgast kuulsin.Kui ühes kohas saad 5000euri kõrvale panna ühes kuus aga teises kohas teenid 1000euri.Keda ei võtaks selline palgavahe mõtlema?Pealegi veel töötingimused ja töökaaslaste suhtumine kõvasti paremad seal tasuvamas kohas.Minu meelest ei saa mitte kuidagi üldistada kõiki minejaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 20:08 
Kasutaja avatar

ändi kirjutas:
Kõige rohkem viriseb üks inimene,kes hoolimata suurest kodumaa patriotismist ei ole suutnud või tahtnud omale isegi selle riigi keelt selgeks teha.Kui kusagil mujal hinnatakse minu tööd mitu korda kallimaks,kui kodumaal,siis miks ma pean kodus mitu korda väiksema raha eest töötama?Tuttava naine läks soome arstiks ja mul jäi täitsa suu lahti,kui sealsest palgast kuulsin.Kui ühes kohas saad 5000euri kõrvale panna ühes kuus aga teises kohas teenid 1000euri.Keda ei võtaks selline palgavahe mõtlema?Pealegi veel töötingimused ja töökaaslaste suhtumine kõvasti paremad seal tasuvamas kohas.Minu meelest ei saa mitte kuidagi üldistada kõiki minejaid.

Lauslollus oleks mitte minna, selle 1000 euriga tuled ots-otsaga kokku kui võtad endale näiteks korteri laenu peale. Soomes kanntad aasta ära ja sul on 60000.- taskus ja selle eest on võimalik korter kohe välja osta ja jääb ülegi. Eestisse jäädes peaks kannatama ~30a enne kui korteri endale saad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 21:12 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ükskõik kes sa hariduselt,ametilt,tegudelt,inimesena oled kui pole kodus ellu jäänud siis pole millestkida rääkida ja kogu moos.
Sest eestis käib elu nagu suuresti kõigis teistes riikides .Ime ,et soomlaseid eestis siiski vähe elab kuigi sealtpoolt siia tulles ehk peaks ka variant olema kasvõi siis vaesem kontingent näiteks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 21:17 
Kasutaja avatar

neG kirjutas:
Lauslollus oleks mitte minna, selle 1000 euriga tuled ots-otsaga kokku kui võtad endale näiteks korteri laenu peale. Soomes kanntad aasta ära ja sul on 60000.- taskus ja selle eest on võimalik korter kohe välja osta ja jääb ülegi. Eestisse jäädes peaks kannatama ~30a enne kui korteri endale saad.

et misasja ? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 21:27 
Kasutaja avatar

Nojah.Õnneks saab igaüks ise oma samme sättida ega pea seda kellegi teise meeleheaks ega arvamuse järgi tegema.Ei ole kellegi arvamus kõige õigem.Soomlaste massilist sisserännet eestisse pole vast karta,kuna seal saavad töötud umbes sama abiraha mis meil need nn.ellujääjad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:00 

Kui juba sellest ka aru ei saada ,et soome töötul oleks kasulik eesti pendeldada siis millest üldse inimestega rääkida või mis mõtet rääkimisel on .Ma usun ,et mõned said aru siiski ,et point oleks olemas soome töötul ,tulla eesti.Aga ime on see ,et soome töötuid nagu pole eestis ehk need kes käivad midagi ostmas ainult ,et miks ei ole.
Et soomlane tuleks lihtsalt siia muinasjutu ,imedemaale aga eestist minnakse soome ,et ellu end töödata.Soomlane võiks tulla siia ainult el unautima ehk aga ei ole sellsit massilist tulemist või üldse peale reisimise tulemist või ükskõik kust mujalt korralikust riigist.
Väga tundub olema inimestes see teema.Kog usoome ühiskond võtakls end töötuks ja tuleks eesti lebo panema see oleks reaalseslt sama võiamlik kui mujalt maailmast minnakse näiteks soome aga soomlaste variant oleks sesmõttes võrreldamatu ehk ,et nemad tuleks ainult vaballt ehk leboatam.Aga nad ei tule nad on ehk rohkem mõistavamad,arukamad ja tunnevad uhkust kes nad on ja kus nad on kuigi nad ehk tunenvad nukrust mis nende ja nede riigiga tehakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:07 
Kasutaja avatar

Sellepärast ei ole, et soomlane on nii laisk , et tema enivei tööd ei tee kui kodus istudes raha saaks. Oopc, sa räigelt raiud oma teooriaid aga ise oled tuttav aint poolega, sellest elust. Muu info on netist ja ajalehest ning tutavalt väliseestlaselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:10 

Ühed on oma riigi ehk mingisuguseks töödelnud ja siis tulevad mingid jummala .lambi tegelased kes ei viitis iseg ikätt püksist välja võtta ja tahavad kohe lille nuusutada.
Ja paljud need pendeldajad jne tegelased ei viitis ennast liigutada vaid tahavad saada asju kuidagi teisiti.
Igas riigis peavad suuresti riigi kodanikud oma ajusid ja füüsilist kasutama ,et asju lunastada ,teenida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:11 

Ok soomlased laisad.Kes sii NOKIA välja mõtles jne.Soomlane on nii laisk ,et võtab end töötuks lastes võõrtöölistel töö ära teha ja ise naudivad elu ja kõik lill.
Alic imedemaal ei elanud ka sellist elu mäletamismööda.Ja kogu see jutt veel ainult soomest mis on niiöelda ka süütu riiki sesmõttes ,et nagu iga teinegi suuresti.
saan aru kui mingist monacost käiks veel jutt ,et eh ksiis miski nagu arusaadavam või mida iganes.Aga muidu see on nagu linnad tartu,tallinn või mida iganes.

Viimati muutis oopc, 25.08.2011 22:15, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:12 

.

Viimati muutis allan1, 14.05.2013 20:00, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:16 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Ühed on oma riigi ehk mingisuguseks töödelnud ja siis tulevad mingid jummala .lambi tegelased kes ei viitis iseg ikätt püksist välja võtta ja tahavad kohe lille nuusutada.
Ja paljud need pendeldajad jne tegelased ei viitis ennast liigutada vaid tahavad saada asju kuidagi teisiti.
Igas riigis peavad suuresti riigi kodanikud oma ajusid ja füüsilist kasutama ,et asju lunastada ,teenida.

Kle, kui eestlane läeb soome tööle siis just oodatakse rabelemist, mitte lebotamist. Laiska eestlast ei taha soomlane kah, erinevalt laisast soomlasest, Mul hea näide omast firmast kohe võtta. Yks vanem olija läks käe pärast haigus puhkusele. Saab 8h päevas palka. Hetkel oleks teha tykitöö objektid, kus palk 2 v enam kordne aga näed ei viitsi. Kindlasti on arsti juures veel kõvasti valetatud v siis tuttav(pidi suht lihtne olema). Siin aga räägitakse, et saab töötu abiraha ja tuleb eesti , mustalt , tööle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.08.2011 22:21 

ma olen ka kunagi eestis tööl olnud kohas kus tütarfirma selle ettevõttel ka soomes ja seal käidi vahetsutega nin vanemad olijad ka said rohkem käia või preemiaks ja siis saadeti ka ,et elu lill nagu muinasjutus ja kõik sellega kaasnev ,igatahes sai ka tuldud väga kiirelt tagasi ,ang usiberis elaks ja see muinasjutu elu ja värki ma naägin ka ja seda kasvõi vanade olijate pealt ,et kuidas ja mis ja antud juhul ol isee ka pullshitt ,olgugi ,et tööd värgid ka erinevad ja särk ija värk iaga siiski.
ja see oli kõvastui enne masu ja värki ,väiksena sai lihtsalt vabal ajal ka tööd tehtud eestis ja satutud sellisesse firmasse kus tütarfirma soomes ja seal ka käidi.
ja see bosside jutt ja värk ,et misk eestlased jne värk ajas nutma ning nähes kohalike elu ,samas fimas töötavad kohalikud soomlased siis sama teema nag ueestiski.
Mul on aju ja see rügab korralikult.
Aga lohutus ol isee ,et see firma oli eesti ,soome ühine ,et kellegile liiga ei teinud.
Normaalselt elavad inimesed ei laseks omale teisest riigist jooke tua või hiljem neid vahetada mingi muu träni vastu jne.
tingimused olid ka niiöelda täitsa viiskad kui ni isaab öelda ,sest see nagu kasarm uelu ja mina arvestasin 24h enda tööks olels võõrsil.
Juba see teeb ebakasulikuks välismaal käimise ,sest sa oled tööl 24 h tegelkikult kui kodu on veel eestis näiteks.
eestis teenib roppult rohkem .
Ja eluilmas ma poleks võõrale orjaks ,sõna otseses mõttes .
Ma teenin kasvõi eestis ülemusi aga mitte mujal,sest mujal sa oled ori,odav ,võõrtööjõud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis