Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 25.08.2025 13:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 08.02.2011 17:22 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Jah osad muulased kes koos kõigiga siin teenivad ,võtavad omariigi relvad ja astuvad oma riigi vastu koheselt. :D
Ma ei kavatse omast ajast kellegile teisele ajateenijale midagi tõestada ega vaja ,et teised minule midagi tõestama peaks.
Minu aravates peaks ajateenimises õppima ja tegelema vajalike asjadega ,mitte niiöelda mingit peret mängida ja muud pulli.
ja üldse eraldi värk luu kes siis ennast soovivad siduda kauaks sõjandusega .Miks seal 11 kuud peab olema esiteks riigile kasulikum.Jõhker papp läheb sinna ja nende peale kes käivad seal lihtsalt selle 11 kuud ära.

Viimati muutis oopc, 08.02.2011 17:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 17:26 
Kasutaja avatar

stennu76 kirjutas:
To: Kalle

Kui Venemaa ründab,siis võime kõik oma kodinad kokku pakkida...ühe 2007 aastal tehtud uuringu järgi suudaks Eesti oma kaitsejõududega pidada mõne suur-riigiga sõda 2 päeva. Ei ole just väga innustav tõsiasi sõtta minemiseks :P

ise mõtlesid selle praegu välja või? näita seda "ühte 2007 aastal tehtud uuringut". Kes tegi? Kuidas tegi?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 17:31 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Vahet sel ehk on.Sõjaolukorras ei tea eriti mis saada võib eh ktava inimesed veetakse ohutusse kohta ning tulevad hoopis teised väed appi jne jne .Pullshit ehk
Ehk see ka ,et ma oletan ,et kõik kes on ka aega teeninud pole pädevad sõdima ning ei pea ka julgema ega soovima.
Riigil oleks kasulik neid koolitada kel on suur huvi.Sellest vist on avalikuses ka jahvataud teemasi.
Plapla lallalla

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 18:01 
Kasutaja avatar

Minu arust kajastati seda postimehes ja see oli juba suht ammu kui seda lugesin,praegu ei leidnud üles ka... kes ei taha,see ei usu aga see on fakt lihtsalt,et ükskõik kui palju me ei treeni,siis 1:104 inimese vastu oleks siiski paraku veidi ebavõrdne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 18:05 

Kui oleks näiteks ajateenimine omal vabal soovil,et kes soovib see läheb siis saaks ehk ka teha vastavaid ,reaalsemaid järeldusi. ning jutud ja olukord võib muutuda.Siis vast jääks mulje ,et kõigil pohhui riigist ehk ,et kuda seda siis rahvas vabandaks välja kui vabal tahtel,soovil,omastajast ei lähe tranni et riiki aidata näiteks.Ma usun ,et sis väga ei käidaks aga miks :D Et ei maksa igasugu värki ehk alati hõisata .
samas eks siis oleks lugu selline ,et need kes ei poolda seda ei lähe sinna aga lähevad need kes huvilised,soovivad tõestada midagi omale ,teistele ja need kel ehk on seal kasulik olla ehksiis mingi tasu,peavari,söök jne.
Eks siis sõjas saab 104jale vastasele + omariigist vastaspoolele läinutele ,tõestada et mis mehega tegu kellegi puhul on :D
Tähtis on riigile truu ka olla ja südames.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 18:36 
Kasutaja avatar

stennu76 kirjutas:
To: Kalle

Kui Venemaa ründab,siis võime kõik oma kodinad kokku pakkida...ühe 2007 aastal tehtud uuringu järgi suudaks Eesti oma kaitsejõududega pidada mõne suur-riigiga sõda 2 päeva. Ei ole just väga innustav tõsiasi sõtta minemiseks :P

Ilmselgelt sa ei ole sõjaväes käinud? :D
Sõjaväes käies saad aru, kui reaalne see helikopteritega pihkva dessant eesti 3 tunniga ära võtab ja meile tuumapommid kaela saadetakse jms, on

Ja oopc, saad sa aru sa pead seal õppima tiimitööd ja raskes olukorras, nagu sõjas näiteks, rahulikuks jääma, ja endaga toime tulema ja stressiolukorras suutma käske täita ja sõdida. Kuidas sinuarust see ettevalmistus peaks välja nägema? Kui üks vend alt veab ja hakkama ei saa, kui persse majas on, siis automaatselt on häiritud lahingpaar, pooljagu jms. Kõik taandub ikkagi ühele inimesele. Seetõttu ma tõesti ei imesta kui sind sealt nii lihtsalt minema lasti. Minu arust on ka loogiline, et kui vend ikka soiub ja näeb sõjaväes peremängimist, siis parem tast lahti saada, et ta raskes olukorras tervet üksust alt ei veaks. Sealt ei lasta väga paljusid tulema, kelles nähakse veel mingitki potensiaali. Ju sinu puhul seda ei nähtud siis.
Ma ei ole mingi hull militarist, aga saan aru kaitseväe vajalikkusest. Aga ma ei saa aru siukestest vendadest kes ootavad et nad sõjaolukorras ohutusse kohta veetaks, sest nende põhimõtetele käib sõjavägi vastu. Mis põhimõtted need sellised on? ja Mis nende alus on? Kui sõda tuleb siis ei huvita kedagi su põhimõtted, oled kas sõdiv üksus või mingi tont kes naiste haigete ja lastega tagalasse saadetakse.

Vb ma lahmin siin niisama :rokib aga minu arusaamad on sellised, nii et olen teistele vaatenurkadele alati avatud, aga minumeelest peaksid olema need loogiliselt põhjendatud ka

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 18:44 
Kasutaja avatar

Seda stennu asja olen ma samuti kuulnud - lugenud.

Üldiselt on tänapäeva sõda selline: kaks vennakest istuvad maa-all sügavas punkris ja saadavad üksteisele igast pomme kaela...nupp: piiks ja rakett teele.
Mis sinna ümbrusesse jääb, see neid suurt ei huvita.

Ise käindu ei ole ja ei pea minema ka. Samad probleemid mis on Herr Talonil - väikse tatina sain suurtemate käest mitu korda jalgadega selga, sellestpeale igast raske füüs. töö, mis seotud tõstmisega pean ära unustama - sellepärast ka kontori tööd õpin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:24 

Saan aru õppimised jne aga seal on ka niiöelda ajateenimis välist elu kus on kari rahvast koos.No näidis videosi on siia teemasse ka postitatud nii pulli tegemistest ,jamadest asjadest ja päris tõsistest asjadest jne jne.Igaüks teeb ka nendest omad järeldused kindlasti.Ühesõnaga siis oleks ma rohkem nõus ehk käima kui asi rohkem näiteks koolitusele sarnaneks .aga see ,et ma pean näiteks seal muulastega ühinema ,nendega kaarte mängima jne elu elama ,mind see ei koti ja see võib ka olla teiste eestlaste kohta.Niiöelda perekond seal.Ma ei viitsi samasuguste mula kuulata ehk seal ja nõnda ka teised minu oma.Oleks asi ,et see päev see koolitus ,käid teed ära jne ,teisel päeval muu asi jne ,olgu kasvõi välis laagrid jne .Asi selles ,et ka väljaspool aeda inimesed elavad erinevalt ning erinevad üksteisest ja kui need kõik ühe aiataga on siis ehk peavad inimesed ennast mingil moel muutma kes siis aga ka muudavad kes aga mitte kes hakkavad ajateenimises mingit oma joru ajama kes aga mitte.Mina ei hakanud oma joru ajama ja mina ei suvatsenud ka teiste joru kuulata ning tulin tulema ,nõnda mulle parem ja usutavasti ka teistele ning igaüks võib sellest omad järeldused omas peas teha aga see selleks.
Ja bossidega näiteks ,et ütle mida tegema peab ,mitte ära karju,sest ka mina võin bossi peale karjuda .Boss võib mõelda ,et ta muudab oma asjadega kedagi ehk aga tegelikult ei pea see asi nii ka olema.
Ja nii ka teiste ajateenijatega .
Toon sellise näite ka ,et läheb aega teenima inimene kes pole heas vormis kes ei pööranud elus tähelepanu kehalisele aktiivsusele ,vaid muule .Ta läheb aega teenima ja tekivad niiöelda probleemid kas siis bosside poolt või siis teiste ajateenijate poolt kes näiteks pöörasid eelenevalt ka palju tähelepanu kehalisele kasvatsusele ,mitte muule ning nüüd nähes jõuetumat siis hakkavad midagi jutustama ja ehk niiöelda ise seda teist ajateenijat kasvatama siis sellised tegelased ehk kasvatajad jätavad külmaks.
Endal kestis teenimine lühemat aega aga selle ajajooksul oleks olnud tore kohata küll teisi ajateenijaid kes siis niiöelda kasvatavad ja mingite kohtutega tegelevad.Kuigi karjas olemisest sai osa nagu kõik.
Siin foorumis on ka sarnast värki nagu ka ajateenimises.Kes mängib oma pilli ja soovib ,et kõik selle rütmi järgi tantsiks ja kui keegi oma rütmi peale taguma hakkab siis hakkab kipitama jne jne kes muretsevad mille üle jnejne .Aga ajateenimises ollakse füüsiliselt koos ja no mis sa siis tahad väga saada.Samas kõik on ju inimesed ning selles ongi asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:28 

Mõni on siin ka nii pädev ,et ütleb kellegi koht inetult jne jne ja nõnda ta võib ka aegateenides käituda.Ise paraku sellist olukorda ei kohanud kus inetult midagi oleks kajanud ,et mis siis saanuks oleks.samas kes otsivad koguaeg füüsilist kontakti kes mitte ja nõnda ka vabas elus ,et kui keegi peaks suvaliselt linnapeal midagi hääldama ,et kas siis alati just läheks füüsiliseks olukord või jalutatakse edasi kuid jah võivad ka muud tagajärjed olla.
Mingist tekstist jäi silma ,et mingid suured olevat väiksele liiga teinud jne ja eks selliseid ka teenib aega.Paraku ei kohanud ka sarnaseid olukordi kus füüsilist kuid kui mingi teine ajateenija peaks füüsiliseks muutuma siis kasvõi ise peksa saades lööks vaenlase maha võimalusel ,usutavsti.Ja kui jõud ka üle ei käiks siis sirge seljaga jalutaks seal väravatest välja.
On kuulda lugusi ,et vanglas näiteks kui kellegile midagi pahasti ütled siis see kes seda kuulma pidi peab sind paraku vigastama või tapma ,et ennast kehtestada .Et sellist elu on ka olemas jne.
Mõistvat suhtumist ning elage nõnda ,et keegi kannatama ei peaks jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:37 
Kasutaja avatar

mr.dynabass kirjutas:
Seda stennu asja olen ma samuti kuulnud - lugenud.

Üldiselt on tänapäeva sõda selline: kaks vennakest istuvad maa-all sügavas punkris ja saadavad üksteisele igast pomme kaela...nupp: piiks ja rakett teele.
Mis sinna ümbrusesse jääb, see neid suurt ei huvita.

Ise käindu ei ole ja ei pea minema ka. Samad probleemid mis on Herr Talonil - väikse tatina sain suurtemate käest mitu korda jalgadega selga, sellestpeale igast raske füüs. töö, mis seotud tõstmisega pean ära unustama - sellepärast ka kontori tööd õpin.

jaa muidugi oled lugenud....kui naistega saunas käite siis keskenduge kuulamise asemel tegutsemisele....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:39 
Kasutaja avatar

Isonts, kui sa kuulnud - lugenud ei ole, siis see sinu mure, mitte minu ;) Hoia rohkem silmad lahti.

Ja üldsegi kui keegi tahab, saab Banaani kiirelt ära võtta - meil ca. 500 000? kes on tegevtennistuse ja reservis? Mis meil vastu panna on? enamik tehnikast on kõrberallil, koju väga midagi suurt saadud ei ole. Samuti pärineb hea info selliselt inimeselt sõjaväest, kes rääkis, et taanist tuua jälle siia terve p---täis lagunenud soomukeid...
Njah sellistega sõtta ksukile minna on.... EDU.ee

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:45 

mr.dynabass kirjutas:
Isonts, kui sa kuulnud - lugenud ei ole, siis see sinu mure, mitte minu ;) Hoia rohkem silmad lahti.

Ja üldsegi kui keegi tahab, saab Banaani kiirelt ära võtta - meil ca. 500 000? kes on tegevtennistuse ja reservis? Mis meil vastu panna on? enamik tehnikast on kõrberallil, koju väga midagi suurt saadud ei ole. Samuti pärineb hea info selliselt inimeselt sõjaväest, kes rääkis, et taanist tuua jälle siia terve p---täis lagunenud soomukeid...
Njah sellistega sõtta ksukile minna on.... EDU.ee

Noh, et sinu arvates meil polegi siis muud valikut ,kui sibulate tulles ilusti p*rse upakile ajada? :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:48 

Ahjaa miskit räägiti eesti värgist ,mingil sõja perioodil kui väljaränne oli isegi väiksem vist olnud kui praegu kui pole sõda ,et ka sellest teevad paljud omad järeldused.
Kokkuvõtvalt igaüks on nõnda saunas kuidas omale meelepärasem.
Kuidas muidu siis käituda kui on ühis saun ,et osadel on kuum,teistel külm aga keegi tahab näiteks juurde visata ,et mis lugu siis mängima hakkaks. :D
Sibulate tulekul ehk osad veel närvilisemad ,et niigi lühikesest elust nad kulutasid 11kuud ajateenimisele ,et siis näiteks .....

Viimati muutis oopc, 08.02.2011 19:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:50 
Kasutaja avatar

palkar, pm jah.

Meil on siin nö. metsatehnika - tanke ei ole, rasketehnikat pole. venelastel see eest terve siber täis neid. lisaks lennuvägi jm. sellsied vahvad asjad.
Eestil on pm. vastu hakata kahjulikum - tahetakse, võetakse ikkagi ära. ja kui nüüd keegi siin karjub, nato tuleb appi, siis ega ikke ei tule küll. NATO vaatab esialgu mis seis on - nagu gruusias - /ei taheta venemaaga raksu minna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.02.2011 19:51 
Kasutaja avatar

Aga kas sa tahaksid et sinu riiki kaitseks sõdurid, kes on oma väljaõppe saanud koolituste korras, nii et üks päev käid, näidatakse AK-4 pilti ja teinepäev on poolteist tundi topograafiat, kaks korda nädalas käid seal, kohvipausidega kokku kuskil 16 tundi nädalas, ja nii umbes kolm kuud. Koolituse lõpus saad tunnistuse et oled nüüd sõdur. Kasvatamine käib asja juurde sest ega iga tüübi puhul emaisa pole head tööd teinud ja need vead nüüd parandatakse. Ja sõda ka ei peeta nii et teed oma paugud ära ja lähed koju sest kardad teistega koos elada. Ma saan oopc aru et sa oled siuke natuke ärahellitatud, ja elad veel vanematega?
Samuti mis su füüsilisse kontakti puutub, siis keegi ei hakka sinuga kontakti otsima kui ise paska ei keera, või homona ei käitu, nendel juhtudel tõenäoliselt saad
Muulastega ühinema seal sa ei pea, aga eks mingi tolerantsus võiks ikka olla. need muulased läbisid võõra riigi ajateenistuse, aga sina ei ole oma koduriigi oma läbinud. Kokkuvõttes need muulased peavad nüüd sinu eest seda riiki kaitsma ju. Enamik leiab sealt uusi sõpru aga nagu ma aru saan, siis sina kardad teisi inimesi, ja nendega suhelda ja koos tegutseda?
Mis füüsilisse vormi puutub, siis mina sinna minnes olin nagu kena paksuke, esimene NATO test sain mingi 88 vms punkti 300st, jooksuosa läbisin 24 mintsu, kiiremad lasid 11 minutiga. Kõik füüsilised trennid arvasin et ma suren ära, no krt ausalt, leitnant naeris mu suremise peale, et kui rääkida veel jõuad, siis oled elus veel, et anna minna. Esimene kiirrännak oli kõige koledam olukord üldse, käimine ja jooksime vaheldumisi, see oli 2 nädalat peale noorteaja algust. Saapad olid veel sissekäimata korralikult ja vorm oli kitsas, siil oli püksis ja jalad olid villis, rinnus pistis. Üks spordivend põmst lükkas mind (nelipakk talle sees veel selle eest) viimase kolmandiku, sest leitnant tempot alla ei lasknud. Ja mind ei tulnud mitte keegi kasvatama, sest mina tegin niipalju kui suutsin, ja teised said ka aru et mu füüsiline polnud sellel tasemel, ja keegi ei suhtunud halvasti. (noorteaja lõpus sain NATO testis 240 pointsi) mingi 15kgh võtsin alla ka. Kokkuvõttes jooksmine mulle ei sobinud kunagi, aga rännakut meeldisid rämedalt. Siis aitasin mina ka kehvemate rändajate rakmeid jms kanda. kokkuvõttes oli meil hea rühm, ja sealt olid 4 jummala umbvenelast kes sõnagi eesti keelt ei jaganud.

Ohh nostalgia :kill

igatahes ütlen veel et kõik põhineb suhtumisel. kui oled saamatu ja vastavalt suhtud ja käitud, siis saad samamoodi tagasi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis