Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 25.08.2025 16:25

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:20 

Oh võibolla läksin vähe liiale jah Aga sellest ei saanud praegu aru kuidas soomes töötav ja soome riigile makse maksev inimene hakkab minu ema pensioni maksma.
Samas töötuid on veel ca 100000 eestis seega võiks need 60 000 siit minema tõmmata küll. Siis saaks lõpuks ka need inimesed kõik tööd kes ka tahavad siin olla

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:27 
Kasutaja avatar

teeroovel kirjutas:
Oh võibolla läksin vähe liiale jah Aga sellest ei saanud praegu aru kuidas soomes töötav ja soome riigile makse maksev inimene hakkab minu ema pensioni maksma.
Samas töötuid on veel ca 100000 eestis seega võiks need 60 000 siit minema tõmmata küll. Siis saaks lõpuks ka need inimesed kõik tööd kes ka tahavad siin olla

You cant see the big picture outside of your box ...

Kuidas su mudel töötaks ? Kui põhjendatult vastad, siis saab su väiteid argumenteeritud aruteluks kutsuda, muidu aga selliseks "umbes lahmimiseks"

Et võiks veel potensiaalseid töötegijaid lahkuda ja seega reaalne allakäik kogu eestile ?
Saavad mõned inimesed need töökohad, mis aaga ei tähenda, et tänased ja 20 aasta tagused pensionärid eestist lahkuvad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:29 

teeroovel kirjutas:

Üks huvitav artikkel toetuseks..
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/vahur-koorits-tooinimese-palk-1000-eurot-kuus.d?id=65657158

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:32 
Kasutaja avatar

No sorry- kedagi ei huvita 5nda inimese õnnelik tulevik. Ise rabelen ,et end ja oma peret kõigepealt ära elatada ja pinnal hoida. 1000e on siis pääsetee? Kes tahab mõelda mis on kulud ja kohustused selleks ajaks? Ja mu peres tutvuskonnas ning lihtsalt osad keda tean läbi inimeste , ka riigiasutustes teenivad 350-500e kuus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:36 
Kasutaja avatar

teeroovel kirjutas:
Palk oli mul kindlasti suurem kui sina seda saad. kuid ainult kalevipoeg oskab õnne rahas mõõta

No kui eestis saad rohkem palka kui korralik soome tööline(kes saab korralikult mtte 3k kuus) siis yldiselt ajad musta teemat, must raha. Numbrina vast on suurem aga muus mõttes yks suur 0.
(et fimra maksaks 4-5kilo kuus palka siis reaalselt kulutab firma selle jaoks 2x niipalju?)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:41 

prelude20 kirjutas:
No sorry- kedagi ei huvita 5nda inimese õnnelik tulevik. Ise rabelen ,et end ja oma peret kõigepealt ära elatada ja pinnal hoida. 1000e on siis pääsetee? Kes tahab mõelda mis on kulud ja kohustused selleks ajaks? Ja mu peres tutvuskonnas ning lihtsalt osad keda tean läbi inimeste , ka riigiasutustes teenivad 350-500e kuus.

Ma rohkem mõtlesin seda sealt artiklist, kuidas mõjutab väljaränne Eesti tööturgu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 22:53 
Kasutaja avatar

Pole töölisi. Töökoda kus oma autot remontis kisas anna mehhaanikuid aga kes käind sobind isegi katlakütjaks, pesulasse inimene ei tulnud kohalegi. Eks neid näiteid ole veel. Paljudel firmadel kapitali on ,et korraliku palka maksta aga milleks - hea ju laiutada käsi- raske aeg. Samas mis motivatsioon on inimeselgi pingutada 350-370e nimel kuus. Jutt siis poemüüjad jne nagu õde mul. Surnud ring lihtsalt. Mis puudutab veel palkasid siis mu ülemus ütles- palk on selline kuda end müüa suudad. Niisama keegi ei anna midagi. Õele ütlesin ,et proovi ka. Naeris,et tuuakse valge leht sisuga täida puuduvad lüngad. Siis oledki koomas seal leti taga :D . Väljarände puhul ei oska miskit öelda. Aegade algusest saadik on inimesed liikund igale poole. Alati on selleks olnud kehvad elutingimused. toit jne jne. Kes veidigi aru oskab mõelda saab sest aru. Praegu üldse rämeda pasuna külge pandud. Alates kaasade petmisest ja kuda valesti pargitakse. Tundub,et asi valimistes :D . Tegelikult las olla ja liiguvad. Kes käinud ja näinud teavad,et üks jamps kõik. Vahe vaid keeles , rahanumbris ja nimes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 23:10 
Kasutaja avatar

Selle 1k maagiline piir aastaks 2020, ei maksa unustada inflatsiooni, mille mainimine suuremaid numbreid nägeval inimesel mingeid emotsioone ei tekita.
Ehk siis lühidalt, kui pension tõusis 4% ja inflatsioon oli 5% mineva aasta, siis KUI palju pension tegelikult tõusis ?

Seega ei maksa endid lasta pimestada tühistest numbrist, kui ostujõud iga aastaga aina väheneb.
Tootlus peab kasvama, ja seda riiklikul tasemel, ntx pangad sunniviisiliselt riiklikul tasandil hoida, suurimad ettevõtted hoida riigisiseselt jne. Hetkel kus toimub eesti maha parseldamine, on väljaränne paratamatus, samal ajal ennast orjaks müües Brüsselile, ennustan ma vaid ühte, eestis elu ei lähe paremaks sama poliitikaga jätkates, järgmised 30 aastat.
Küll aga läheb see aina hullemaks.
Eesti oli on ja jääb EU mõistes nagu Ida Virumaa eestis, kus töötus suurim ja palgad väiksemad. Antakse näpuotsaga, kiidetakse orje, ja pööbel kiratseb päälinnas just tänu ka neile.

Argumendid ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 23:38 
Kasutaja avatar

Kui tõene see ülevaade elust väljamaal (just Rootsis) on?

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 23:43 
Kasutaja avatar

Toota ju võime aga millest ja mille eest?. Kui võtame tooraine hinna ja tootmise kulud siis produkti hind tuleb ulmeline. Lihtsam on asi sisseosta ja enda tööstused surevad välja. Kõige ehedam on ju põllumajandus. Mu meelest oli viga ikkagi see ,et venemaaga n.ssiti ära ära. Kodukandis on / olid kaks suurt kolhoosi kus toodeti kõike alates peedist lõpetades elusloomadega. Sellega seoses sai tööd pm terve pärnu- jaagupi ja libatse. Elu käis täie raha eest. Oki oli rikkaid ja neid on ja jääb igaveseks aga sellist asja nagu poleks tööd jne oli ennekuulmatu. Siis pidid küll sant olema. Lisaks said elukoha ja kooli lõpetades ootas sind kodukohas töökoht ka. Vahet polnud kas olid puusepp, moosekant või kes iganes. Ning kes teab mis turg on ida blokk ja mida kõike sinna toota ja turustada annaks :err .
Kes poes käinud siis näind, et kala eestist on s.itaks kallim kui kuskilt norrast toodud. Parim oli lihtlabane kurk- eesti oma 3.99 kuskilt euroopa äärealadelt 2.40 :kill .
Pangandusse jne mu teadmised ei küündi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2013 23:54 

Keegi poole mõelnud,et kui siin tõesti raske siis võiks minna Ameerikasse?Suurte võimaluste maa,seal saab kehaga ka raha teenida väga hästi:D!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 01:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Heigo_K kirjutas:
Mind vaevab endiselt küsimus miks Blacku mu küsimusele ei vasta ??

Võib vaid "ridade vahelt" lugeda välja selle, et sa ära klähvi vale augu juures !!!

Palun ära loe ridade vahelt :) Kõva argumenteerija oled küll, kui õhust järeldusi teed.

Ma poleks uskunud, et sellises mahus selline rahvas siin foorumis koos on nagu delfi, elu24, õhtulehe ja postimehe kommentaariumites pesitseb.
Peale seda selgusehetke mina siin teemas sõna ei võta. Mul on oma ajaga parematki teha, kui seda siin raisata.

Peace.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 01:44 
Kasutaja avatar

eestimees kirjutas:
Keegi poole mõelnud,et kui siin tõesti raske siis võiks minna Ameerikasse?Suurte võimaluste maa,seal saab kehaga ka raha teenida väga hästi:D!

Siin lähevad inimesed ja pakkumised aina paremaks ! :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 01:58 
Kasutaja avatar

Blacku kirjutas:
Palun ära loe ridade vahelt :) Kõva argumenteerija oled küll, kui õhust järeldusi teed.
Ma poleks uskunud, et selline rahvas siin foorumis koos on nagu delfi, elu24, õhtulehe ja postimehe kommentaariumites pesitseb.
Peale seda selgusehetke mina siin teemas sõna ei võta. Mul on oma ajaga parematki teha, kui seda siin raisata.

Peace.

Ma poleks uskunudki, et inimesed ka mujal, peale SR.orgija julgevad oma eluolust rääkida ja et peale SR orgija ka mujal ja muud elu eksisteerib :D
Millise väljaande uudised ja statistika sinu jaoks on püha tõde eestist ?
Ainult sinu isiklik, või siiski eksisteerib veel miskit muud ?

Kas sa tahad väita, et eesti peamisi väljaandeid lugevad inimesed on "debiilimad", kui SR orgija, ehk sinu mängumaa kaasvõitlejad ?
Sinu aeg kulub siis nüüd sinule MITTE meeldivate kommentaaride, arvamuste kustutamisele, see on parem tegevus ? Ehk siis SINU arvamuse järgi kujundad sa eesti eliitarvamus propagandat läbi SR.orgija ? Anna andeks, ei midagi isiklikku, aga kui sa oled mingit sorti liider, siis peaks sul nõunik olema, nagu igast muudel eestit juhtivatel klounidel. Kui ei ole, siis ei ole alati tarvis oma arvamust avaldada ;)

Vaata kui lollakas sõnavõtja veel elu24-s .... :
http://www.e24.ee/1151092/neivelt-eesti ... uleb-muuta

Viimati muutis RookieMekanic, 27.02.2013 02:50, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 02:26 

Ostujõud Euroopas. Näitab keskmise palga suhet hindadesse. Ehk palju reaalselt kohaliku keskmise palgaga ostujõudu on

Eesti kenasti Türgiga ühel tasemel

http://www.planung-analyse.de/news/verm ... 81-org.jpg

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis