Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 25.08.2025 15:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Ökopunn vs nafta hävitaja
PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:27 

Mrk kirjutas:
Black66 kirjutas:
Black66 kirjutas:
Mrk kirjutas:
Kust tuleb arvamus, et 10a vana peresedaan on turvalisem kui uus väikeauto?
Pead ennast euroncapi inseneridest targemaks?

Blaa-blaa-blaa /---/
Euroncap on üldse tegelikult puhas mull, kuidagi peab ju uut autot kah müüma, et sinusugused ikka ostaksid.

Et siis sinu arust on euroncap puhas mull ja seega peadki end targemaks kui euroncapi insenerid, jah? :kill

Ei pea ennast targemaks, lihtsalt need on kohati liiga ühekülgsed testid ning elus kipuvad asjad paljude muude tegurite tõttu hoopis teisiti minema. Ei saa ju vaadata, et ohh, see auto sai 5 tärni, ostan ära. Kui auto on ikka väike ja temast sõidab 3 korda suurem auto konkreetselt üle, siis minu jaoks ongi see euroncap puhas bullshit. :bs

Pärast pole enam kellelegi rääkida, et näed, auto sai testis hea tulemuse, olgugi et liiklusolukorras sõideti mind otses mõttes kasti.
Nii sinisilmselt neid teiste kah ei tasu uskuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:34 

Black66 kirjutas:

Euroncap on üldse tegelikult puhas mull, kuidagi peab ju uut autot kah müüma, et sinusugused ikka ostaksid.

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:40 

Võiksid aru saada, et nendes testides on kõik autod võrdsed. Nii suured kui väikesed. Ja punkte jagatakse samade kriteerumite alusel.
Tänapäeval ei loe enam auto suurus, vaid märksa olulisem on see, kuidas auto kere löökjõudu suunab. Kered projekteeritakse sarnaselt ralliautode puuridele - avalduvad jõud suunatakse mööda kerekonstruktsioone ümber salongi.
See tehnoloogia on paranenud aasta-aastalt. Vaata näiteks kuidas säilitab Toyota IQ salong oma esialgse kuju, kuigi mootoriosa, kuhu laupkokkupõrkes kogu jõud tuleb deformeerub täielikult ja on isegi esialgselt vaid 30-40cm pikkune.

Suurus võis olla eeliseks 80-90ndatel, aga tänapäeval intelligentse inseneeringu valguses ei ole see enam määrav.
Kuigi Toyota Aygo on 2x väiksem kui sama raha eest saadav 2000a Audi A6, siis täpselt samasugustes oludes tehtud laupkokkupõrketestis murdusid Audi A6 piilarid ja kahjustused jõudsid salongis viibivate inimesteni - lõpptulemus 3*
Sama raha eest soetatava Aygo puhul ei jõudnud laupkokkupõrkes saadud deformatsioon salongini, kuna auto kere absorbeeris kogu laupkokkupõrkes avaldunud jõu ning suunas selle piilarites, ustes ja mujal olevate raamide kaudu salongist mööda - lõpptulemus 5*

Üsna lihtne ja loogiline.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:44 
Kasutaja avatar

Härrad. Füüsika ei ole mul just parim. Aga vaatame nüüd seda videot ja mõtleme vähe.
http://www.youtube.com/watch?v=QXunnaaYtz0

Mina leian, et pole mõtet väielda teemal kas Aygo või 750lang on parem auto. Mõlemal omad plussid aga fakt on see, et kui nüüd need kaks maanteel kokku saaksid siis Aygo mees oleks kutu aga 750langi tüüp müüks Bmw foorumis oma autot juppideks ja tänaks jumalat. Muidugi turvalisusel ja mugavusel on oma hind kui sõidad suurma autoga aga jääd vähemalt ellu. Kui soovid säästa siis ärge arvake seda, et muudes asjades teie auto on ka sitaks hea. Minu vana diiselmootoriga vectra võtab kütet 4,5-6 l sajale ja olen ülirahul kuna Km hind tuleb üliväike kuna jupid on ka odavad. Siiski millegipärast olen hakanud viimasel ajal otsima suuremat ja mugavamat autot endale. Kui ikka juba mitu aastat sõidad väikse autoga ja säästad siis lõpuks tekib küsimus mille nimel ma seda teen ? Kas elan selleks, et säästa ? Ei ma ei lähe endale ostama 750 langi kuna on olemas keskklassi autosid mille küttekulu on 7l kanti aga samas pakuvad suuremat mugavust kui väikeautod.
Lisaks mina arvan, et igasugu testid mida autodega tehakse ja antakse tärne on tehtud ainult müüginumbrite tõstmiseks. Minupärast jagatagu kasvõi roosilehti tärnide asemel aga füüsika vastu ei saa.

Kas mäletate veel kuidas härra Metsamaa oma vana CL Mersuga Tabasalu lähedal tapatalgud korraldas vaatamata sellele , et tema vastased olid uuemad "turvalisemad" autod.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:02 

Mõttetu on võrrelda tutika C-klassi vs Smardi kokkupõrget.
Või tutika Q7 vs Fiat 500 kokkupõrget.

Rõhutan veelkord: sama rahasumma eest (antud juhul ca 80k), on uus väikeauto turvalisem kui selle raha eest saadav 10a vana keskklassi auto.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:06 

Alati on maanteel keegi sinust suurem ja raskem kes oma idiootsusega sulle lõpu peale võib teha ja kui polegi midagi liikuvat, siis puud krt hüppavad ka täiesti ootamatult ette. Aga kujutame ette olukorda kus aygo ja e38 täiesti kümnesse panevad, siis on täiesti kaheldav, et bemmi juhtki seda üle elaks, sest 800kg kaaluv ja oma inertsiga tulev toyota pole mingi udusulg ja isegi kui toyo juht surma saab, siis mõlemad masinad peatuvad hetkega - mitte bemm ei pane läbi nagu kerge tuisuvaalu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:08 
Kasutaja avatar

nu vaevalt sa ennast eriti tervemana tunned kui uue aygoga laubaka paned 10 aastat vana või uue kesklassi masinaga .
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... 3&l=fplead
keegi vist läks katsetama

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:21 
Kasutaja avatar

No ma ei tea, 800kg väike punn vs üle 2000kg seitsmene siis valiksin igas olukorras pigem viimase.

Lisaks see,et neid crash teste ei saa nüüd ka päris tõepähe võtta, juhtub see avarii tulema väähe teise nurga alt või just vähe raskemalt liikuvalt objektilt siis on tulemused hoopis teised.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:33 
Kasutaja avatar

Erilise sapika oled ikka ostnud kui ometigi oli võimalus suurem osta.
Sõidad 33l 650km.
Mul diisel passat(ca 1400kg), mis kaalub kõvasti rohkem ja saan sama kütusekulu. Ökotades olen saanud mnt 4.2L/100

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 17:14 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
TaaviR youtube näites oleks see pisike läbi selle suure universaali sõitnud ja siis ukse ilusti lahti teinud ja autost väljunud kaas osalist avariis aitama.

To MKB ma sõidan kombatiga otsa selle q7 ,et kummas sa siis olla tahaksid.Kombatist aga paneb üldse lõpuks mõni raske veok üle.Alati loota et endast nõrgemaga kokku sõidad on ka ehk mõtetu.
Üldiselt suht loogiline ,et väiksem odavam on omanikule ohtlikum.Keegi ei käse osta ju kui ei meeldi väiksed osta omale sobilik ,mingi suurem ja imeda pööijalt ,et rekka sulle otsa ei sõida.,või ükskõik mis masinad külg kokkupõrkesse ei satu jne.
Mrk seletus oli huvitav lugeda ,et kuda äkki kog usee lugu olla võib ,täitsa huvitav.
Seda ka veel ,et kui on suur auto siis näiteks igasugused muud jõud võivad inimese tappa niiet.
To Tõnis S :D
Surma saada võib veel igasugu moodi :wink:
Rekkaga võib väga suure tõenäeosusega paljud silma pilkumata surnuks sõita jne ,lihtsalt näide.Mis masina tsiis osta mis oleks rekkast suurem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 17:34 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid

Rekka juhil läks kohvi tops ainult ümber ja ei saanud aru mis juhtus.
Mida mõelda mootoratturitest.

Viimati muutis oopc, 18.01.2011 17:36, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 17:36 

Bashite mind või arutate, mis on mõistlikum?

Ja äkki on mu valitud autol peal nt gaasiseade?

Äkki oli auto hinnaks 60 000 kr?

audivana. kirjutas:
Erilise sapika oled ikka ostnud kui ometigi oli võimalus suurem osta.
Sõidad 33l 650km.
Mul diisel passat(ca 1400kg), mis kaalub kõvasti rohkem ja saan sama kütusekulu. Ökotades olen saanud mnt 4.2L/100

Ole õnnelik oma vana takso-passati üle. Minul oleks üsna piinlik sellisega nt ärikohtumisele minna.

Ja üleüldse on Lasnamäe korteris elamine, MB SL600'ga sõitmine ja kalapulkade õgime täiesti OK. Aga seda AINULT siis, kui see on ka korralikult hooldatud. 40 000 kroonised veljed jõuad osta, aga rehve ei jõua? Aga mis siis saab kui sõidad nt kogemata otsa 9'sele inimesele, kes bussipeatuses bussi ootavad? Just seepärast, et talverehvid on kallid ja neid osta ei jõua. Üks neist inimestest on nt minu naine või sinu sugulane?

"Mina tahan, teen ja ei ole kellegi asi arutada veel vähem mind suunata ja mulle nõu anda" - ei ole mingi vabandus. Jah, kõik ei saagi aru kuidas maailmas asjad käivad, aga kuulake siis vähemalt neid, kes saavad. (Ei mõtle siin ennast)

Kes tahab mind isiklikult solvata või minu valikut maha teha saatke palun mulle e-mail.

Viimati muutis Computech, 18.01.2011 17:45, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 17:38 

Ega jah mida mõelda mootoratturitets,jalakäiatest jne jne.Mõni käib jala ,et poel kulutusi või läheb automanik üle tee putkasse ja jääb autoalla ning sureb.Mingi suuremale jeebile kooserdab kits tee peale ja lendab salongi tappes inimesed autos.
Q7 võib läbi 750il-ade ka lasta nagu lume vaaludest ja lõpuks kütab kombat või hummer kõigist neist üle ning hummeri vend tuleb autost välja ja saab mootoratturilt löögi
DISNILAND

Viimati muutis oopc, 18.01.2011 17:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 17:41 
Kasutaja avatar

Käige jala või kasutage ühistransporti. Äärmisel juhul ostke mopeed.